Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Izolați de lume: Satul din România în care localnicii pot ajunge doar cu scara

Captura YT
Cernei

Situat în Munții Cernei, cătunul Ineleț din județul Caraș-Severin este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai izolate așezări din România.

Puntea de legătură cu exteriorul este reprezentată de o scară de lemn cu o lungime de 100 de metri, fiind singura conexiune cu civilizația pentru locuitorii din satul Ineleț, situat în Munții Cernei din județul Caraș-Severin. Acesta este considerat cea mai izolată localitate din România.

”După ce scările cu o lungime de 100 de metri sunt urcate, drumul nu este prea simplu nici de aici încolo. După scări, există o cărare printr-o pădure și ulterior sătenii mai trebuie să meargă încă două ore pe jos. Chiar dacă scările au zeci de ani, încă rezistă și oamenii care locuiesc aici le folosesc zi de zi. Locuitorii din satul unde se poate ajunge doar cu scara pot să își facă cumpărăturile la un magazin care se află la două ore distanță de mers pe jos”, potrivit Fanatik.ro.

Satul nu beneficiază de infrastructură electrică, iar implementarea unei surse de curent electric ar implica costuri considerabile, deoarece numărul de locuitori este redus, fiind vorba doar de câteva zeci de persoane.

Cu toate acestea, în sat există o biserică, unde preotul ajunge o dată la două săptămâni, urcând pe scara de acces. De asemenea, există și o școală în care câțiva elevi își urmează studiile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.