Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Jean-Claude Juncker îi AVERTIZEAZĂ pe britanici: 'Nu va exista o amânare'

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că acordul la care s-a ajuns joi între Uniunea Europeană şi Regatul Unit exclude orice necesitate de a amâna din nou data Brexitului, prevăzut să aibă loc la 31 octombrie, relatează AFP şi DPA.

"Nu va exista o amânare. Nu mai există motiv să amânăm suplimentar Brexitul, trebuie să aibă loc acum", a declarat Juncker în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles alături de prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

"Avem un acord. Prim-ministrul britanic trebuie să se asigure că va trece etapa parlamentului britanic. Sper că aşa se va întâmpla", a adăugat el.

Juncker a calificat acordul drept "corect şi echilibrat". "Sunt mulţumit că există un acord, dar trist pentru Brexit", a comentat el totuşi.

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

"Abia aştept să-mi continui conversaţiile cu Boris", a adăugat preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene.

"Pentru că vom începe negocierile privind viitoarea relaţie imediat ce acordul este aprobat. Ne vom începe dezbaterile pe 1 noiembrie", a spus mai spus Jean-Claude Juncker.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

Şeful guvernului britanic le-a cerut deputaţilor britanici care se reunesc sâmbătă în şedinţă extraordinară să susţină acordul încheiat cu UE "pentru a face Brexitul să se întâmple" la data prevăzută pe 31 octombrie.

Deputaţii britanici au aprobat joi organizarea unei şedinţe extraordinare sâmbătă pentru a se pronunţa asupra noului acord de Brexit negociat între Londra şi Bruxelles, a cărui validare rămâne suspendată de votul foarte nesigur din Parlamentul de la Londra.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

Potrivit contului de Twitter al Camerei Comunelor, moţiunea privind organizarea şedinţei a fost aprobată cu 287 de voturi pentru şi 275 de voturi, ceea ce înseamnă că acest for se va întruni pentru prima dată într-o zi de sâmbătă de la războiul din insulele Malvine din 1982.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.