Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Liderul unui temut cartel mexican de droguri a fost extrădat din România în SUA

mascati politia

Un membru al unui cartel mexican a fost extrădat din România în Statele Unite ale Americii, a anunţat duminică IGPR.

În cursul anului 2020, poliţiştii Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfăşurat investigaţii ce au vizat membrii unei mari reţele infracţionale din Mexic, implicată în traficul internaţional de droguri.

Acţiunea a beneficiat de colaborarea cu D.E.A., Homeland Security şi respectiv US Marshals.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

Aceasta a constat într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracţiunilor de spălare de instrumente monetare, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia română cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălarea banilor.

"Succesul activităţilor poliţieneşti desfăşurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităţilor judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetăţean mexican, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române", potrivit IGPR.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

Această operaţiune a fost parte integrantă a operaţiunii de amploare desfăşurată de Drug Enforcement Administration, în care au fost realizate 230 de arestări şi 11 mandate de percheziţie, a menţionat sursa citată.

În luna iulie a anului 2020, persoana de cetăţenie mexicană care a făcut obiectul mandatului provizoriu de arestare, a fost extrădată în Statele Unite ale Americii, urmând a fi judecată pentru acuzaţiile care i-au fost aduse.

În realizarea acestei operaţiuni, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - P.T.F. Aeroport Otopeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.