Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban recunoaște: 'Multe dintre problemele Bucureştiului nu pot fi rezolvate decât în parteneriat cu Guvernul'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

După ce Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea că s-a certat cu toate cele 3 guverne ale PSD pentru că nu o ajută, premierul Ludovic Orban a confirma și el că multe dintre problemele Bucureștiului nu pot fi rezolvat de primar, decât dacă este sprijinit de guvern. Preşedintele PNL a declarat marţi că multe dintre probleme nu pot fi rezolvate decât în parteneriat cu Executivul, iar Nicuşor Dan, candidatul susţinut de liberali pentru Primăria Capitalei, va avea în Guvernul pe care-l conduce "un sprijin total".

"Nicuşor Dan va avea în Guvernul pe care-l conduc un sprijin total. Bucureştiul are nevoie de un parteneriat loial, parteneriat serios, un parteneriat între profesionişti, un parteneriat între oameni care vor cu adevărat să ducă la bun sfârşit programe şi proiecte fundamentale pentru Bucureşti. De ce are nevoie Bucureştiul de acest parteneriat? Pentru că multe dintre problemele Bucureştiului nu pot fi rezolvate decât în parteneriat cu Guvernul", a declarat Ludovic Orban la evenimentul de lansare a programului politic al PNL Bucureşti, "Împreună construim Noul Bucureşti - priorităţile guvernării locale liberale".

Citește și: Traian Băsescu, atac la Gabriela Firea: Cineva încerca să prezinte Podul Ciurel ca pe o mare realizare, iar podul nu-i terminat

Premierul a punctat că un astfel de parteneriat poate conduce, printre altele, la rezolvarea problemelor de trafic cu care se confruntă Capitala, prin realizarea autostrăzii de centură a Bucureştiului şi lărgirea la patru benzi a Centurii actuale.

El a mai spus, în context, că un alt proiect important pentru fluidizarea traficului îl reprezintă finalizarea "inelului feroviar" al Bucureştiului prin realizarea unei reţele de "metrou uşor", de suprafaţă.

Citește și: Tăriceanu: ‘I-aș ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîțu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună’

Orban a vorbit despre importanţa colaborării dintre Primăria Capitalei şi Guvern şi în legătură cu alte proiecte importante pe care le-a numit "găurile negre ale Bucureştiului".

"Abia aştept să câştige Nicuşor Dan Primăria Capitalei ca să pot să am cui să predau, de exemplu, Casa Radio şi împreună să gândim un proiect de anvergură care să pună în valoare acea zonă superbă. Abia aştept să vină Nicuşor Dan la Primăria Capitalei ca să putem să predăm Lacul Văcăreşti Primăriei Capitalei, astfel încât şi acolo să putem, împreună, să generăm un proiect de anvergură care să creeze un pol de atracţie. (...) Chiar şi spaţiul de dincolo de Biblioteca Naţională, unde era proiectul TriGranit, dacă vă aduceţi aminte, şi acum este proiectul Cartierul Justiţiei, cred că şi acolo trebuie să regândim. Eu cred că atunci când vom avea un primar general responsabil, un primar general capabil, un primar general dedicat interesului bucureştenilor aşa cum este Nicuşor Dan, uşor, uşor va trebui să dăm de la ministere active care sunt nefolosite, prost administrate şi care fac mai mult rău Bucureştiului decât să facă bine, astfel încât Primăria să poată să gândească proiecte de dezvoltare în acele zone. Deci, parteneriatul dintre Guvern şi Primăria Capitalei este fundamental pentru soluţionarea gravelor probleme ale Bucureştiului", a afirmat Orban.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.