Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lupte grele pe front! Ucraina anunță că rușii încearcă să-i încercuiască soldații la Donețk: situația în alte zone (armata Ucrainei)

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Rusia are probleme semnificative în ceea ce privește unitățile de personal care desfășoară operațiuni de asalt în estul Ucrainei, informează Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, relatează Ukrinform.

"Inamicul are probleme semnificative cu recrutarea unităților care efectuează acțiuni de asalt în teritoriile din regiunile Donețk și Lugansk", se arată în raport.

Potrivit informațiilor operaționale, începând cu ora 18:00, pe 13 iunie, în direcțiile Volyn și Polissya, nu există schimbări semnficative.

În direcția Seversky, rușii au tras mortiere și lansatoare de grenade în zonele așezărilor Zapsilla, regiunea Sumy și Girsky și Gremiach. Unitățile inamice continuă să proiecteze echipamente de poziții defensive în zonele de frontieră în această direcție.

Statul Major General al Ucrainei a informat că, în direcția Slobozhansky, armata rusă bombardează sistematic pozițiile unităților forțelor de apărare, îmbunătățește echipamentul de inginerie al propriilor structuri de apărare și efectuează recunoaștere aeriană.

În direcția Harkov, principalele eforturi ale rușilor se concentrează pe încercările de a perturba rutele logistice pentru aprovizionarea unui grup de trupe ucrainene.

„Se remarcă faptul că, în direcția slavă, inamicul a făcut o încercare de a efectua acțiuni de asalt în Bohorodychne, dar nu a avut succes și a plecat, este fixat în partea de nord-vest a așezării.

În direcția Donețk, invadatorii ruși regrupează unități și grupuri de întărire, încercând să înconjoare unități de trupe ucrainene în zona Lysychansk, Privilya, Severodonetsk, Borivsky.

Inamicul este înrădăcinat în apropiere de Saltov și conduce apărarea în direcția Harkov - Motuzyanyk.

În direcția Liman, inamicul nu a luat măsuri active.

În același timp, în direcția Severodonetsk, inamicul a efectuat acțiuni de asalt pentru a stabili un control deplin asupra Severodonetskului, a atacat pozițiile trupelor ucrainene în zona Metyolkine și nu a avut succes”, se arată în raport.

Vezi și: Șapte cadavre găsite într-o nouă groapă comună lângă Bucea: 'Au fost torturaţi de ruşi, apoi executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap'

În zona Bakhmut rușii au continuat să bombardeze pozițiile trupelor ucrainene cu artilerie baril și sisteme de rachete de lansare multiple, au luptat în direcțiile Toshkivka - Ustinivka, Orikhove - Zolote, Komyshuvakha - Vrubivka, Vasilevka - Belorivka, Rinichi - Nikolaevka, Dolomit - Novoluhanske, însă nu au avut succes.

În direcțiile Avdiivka, Kurakhiv, Novopavlovsky și Zaporijjea, rușii nu a luat măsuri active. Pentru a monitoriza și a preveni transferul trupelor ucrainene în alte direcții, rușii au efectuat bombardamente cu ajutorul mortierelor și au tras cu rachete.

Potrivit Marelui Stat Major al Ucrainei, în direcția Bug-ului de Sud, rușii continuă să conducă apărarea. În direcția basarabeană, situația nu a suferit schimbări semnificative.

Vezi și: NATO și Rusia, aproape de un conflict direct! Exerciții militare în paralel în Marea Baltică: rușii au tras cu rachete Kalibr

După cum a raportat Ukrinform, soldații Ucrainei, în perioada 24 februarie - 13 iunie, au eliminat aproximativ 32.300 de militari ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.