Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Lupte intense în Ucraina, în zona orașelor strategice: Rușii atacă puternic la Mariupol, ucrainenii răspund cu dronele turcești

După ce Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării şi şefului Statului Major să pună Forţele de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă, atacurile în Ucraina continuă în mai multe direcții.

Frontul din sud avansează rapid și, după ce rușii au luat Berdyansk, acum lupte grele se duc în orașul strategic Mariupol. Dacă rușii reușesc să cucerească acest oraș, închid complet Marea Azov.

Din nord vine o coloană puternică a Gărzii Naționale cecene, dar imaginile din satelit arată și o coloană de 5 km de vehicule militare care se apropie de Kiev. În nord-est sunt lupte grele în regiunea Harkov. În zona Kiev, activează trupe de parașutiști și trupe speciale Spetnaz.

În vest, o grupare de tancuri a făcut o joncțiune interesantă cu trupele speciale și au blocat autostrada care leagă Kiev de Lvov, tăind astfel țara în două și izolând Capitala.

În timpul acesta se trage cu rachete Iskander de pe mare și de pe uscat, plus bombardamente regulate cu bombardiere pentru a distruge infrastrucutura de comandă și aeriană a ucrainenilor.

Ucrainenii rezistă în zona Harkov și la Kiev. Piesa supremă a ucrainenilor este drona Bayraktars, de fabricație turcească, însă este tot mai greu ca acestea să fie ridicate fără a fi interceptate de forțele ruse.

Alarma a sunat și în această seară în Kiev. Se așteptată o noapte cu lupte grele în mai multe orașe din Ucraina. Negocierile între Rusia și Ucraina, anunțate la granița cu Belarus, nu au început, în ciuda unor informații oficiale anterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.