Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lupte SÂNGEROASE în Yemen: zeci de rebeli Houthi au fost UCIȘI de forțele guvernamentale și cele internaționale

The National
houthi

Trupele guvernamentale yemenite, susținute de acoperirea aeriană din partea Coaliției pentru Restabilirea Legitimității în Yemen, au avut câștiguri militare în apropierea unei baze militare strategice din provincia centrală Marib, a declarat joi Ministerul Apărării din Yemen, informează Arabnews.

Armata și trupele Brigăzilor Giganților – așa cum sunt cunoscute forțele care luptă împotriva rebelilor Houthi – au preluat controlul mai multor locații de la marginea bazei militare Um Resh din districtul Juba din Marib, după lupte aprige cu rebelii houthi susținuți de Iran; se raportează că zeci de rebeli au fost uciși.

Trupele guvernamentale au realizat o serie de câștiguri militare în zonă de la începutul acestui an, după ce coaliția a redistribuit sute de trupe de pe coasta de vest a țării în provinciile Shabwa și Marib.

Noile trupe au reușit să elibereze orașul Shabwa și mai târziu au împins teritoriul controlat de Houthi din Marib, preluând controlul districtului Hareb, iar acum luptă împotriva Houthii în districtele Juba și Abedia, la sud de orașul Marib.

Avioanele de război ale coaliției au efectuat, de asemenea, ieșiri aeriene în sprijinul trupelor din Marib, lovind întăririle militare Houthi.

Coaliția a declarat joi că avioanele sale de război au efectuat 14 lovituri aeriene care au ucis mulți rebeli și au distrus 11 vehicule în Marib și Hajjah în ultimele 24 de ore.

Lupte grele similare între trupele guvernamentale și Houthi au izbucnit la marginile vestice ale orașului Taiz din sud.

Ministerul Apărării a declarat miercuri că 15 Houthi au fost uciși în Al-Anen din Taiz, după ce au organizat o contraofensivă pentru a captura locațiile deținute de trupele guvernamentale.

Săptămâna trecută, soldații au organizat o ofensivă la periferia vestică a orașului Taiz pentru a controla un drum strategic care leagă orașul de Hodeidah.

Luptele grele de la sol au loc în momentul în care Guvernul a condamnat ultimele atacuri cu drone Houthi asupra Emiratelor Arabe Unite și a reînnoit apelurile pentru a numi grupul ca organizație teroristă. De asemenea, mai mulți europarlamentari au propus ca rebelii Houthi să fie declarați teroriști.

Ministerul Afacerilor Externe din Yemen și-a exprimat joi sprijinul „ferm” pentru Emiratele Arabe Unite și eforturile lor de a face față amenințărilor Houthi și de a-și proteja poporul.

„Ministerul a reiterat poziția fermă a Yemenului în sprijinul Emiratelor Arabe Unite și susține toate măsurile pe care le ia pentru a se confrunta cu aceste acte teroriste”, se arată într-un comunicat publicat de agenția oficială de știri SABA.

Vicepreședintele Yemenului, Ali Mohsen Al-Ahmer, a declarat că desemnarea mișcării Houthi ca organizație teroristă va duce la stoparea comportamentului lor devastator.

Miercuri, în timpul unei întâlniri la Riad cu Marion Laliss, adjunctul șefului de misiune al delegației UE în Yemen, Al-Ahmer a declarat că houthi au respins inițiativele de pace pentru a pune capăt războiului și au intensificat atacurile mortale asupra țintelor civile din Yemen, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Clasificarea houthiilor ca organizație teroristă ar „avea un impact pozitiv, deoarece ar descuraja practicile barbare și subversive ale houthiilor și i-ar obliga să respecte procesul de pace”, a spus vicepreședintele în timpul întâlnirii, potrivit agenției de știri SABA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.