Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mai mulți credincioși care s-au adunat în fața Judecătoriei Constanța pentru a cere permiterea pelerinajelor au fost AMENDAȚI

Zeci de oameni au participat, marți, la un protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța, manifestanții solicitând suspendarea hotărârii CJSU privind carantina și permiterea realizării pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. Polițiștii au dat mai multe amenzi.

Constănțenii au participat la un protest spontan marți, în fața Judecătoriei Constanța, unde ÎPS Teodosie a mers să solicite instanței suspendarea hotărârii CJSU Constanța și, implicit, permiterea realizării pelerinajului tradițional la Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie, scrie mediafax.ro.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, trumpiști, vina este doar la ei, pentru că au toată puterea’

Polițiștii din cadrul Secției 3 și jandarmii din cadrul IJJ Constanța au identificat manifestanții, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța.

„Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun polițiștii despre manifestanți.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Au aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau masca de protecție, cuantumul total al amenzilor fiind de 4.000 de lei.

Citește și: Consilierul lui Ludovic Orban, fost șef ANAF, spulberă USR-ul: ‘Bă, frate, noaptea minții! Cum, băh, neterminaților?’

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunțat în prima jumătate a lunii noiembrie, că va apela la instanţă dacă, din cauza restricţiilor din pandemie, nu va putea să ajungă, în ziua de Sfântul Andrei, la peştera Apostolului, din apropierea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanţa.

ÎPS Teodosie spune că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și trebuie să ne susţinem „drepturile noastre de închinători” în instanţă.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, trumpiști, vina este doar la ei, pentru că au toată puterea’

„Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.