Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Manifestații violente în Myanmar: Cel puţin şase protestatari au fost ucişi de forţele de ordine

Pinterest
Myanmar steag flag

Cel puţin şase protestatari au fost ucişi de forţele de ordine în Myanmar, unde activiştii au marcat împlinirea a 33 de ani de la moartea unui student, deces care a dus la o revoltă faţă de guvernarea militară, relatează Reuters.

Trei oameni au fost ucişi şi alte câteva persoane au fost rănite după ce poliţia a deschis focul asupra celor care participau la un protest în Mandalay. Altă persoană a murit în oraşul Pyay, iar două persoane au fost ucise la Yangon, noapatea trecută, după ce poliţiştii au tras asupra manifestanţilor, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu reacționează la atacul lui Florin Cîțu: ‘Pramatia aia schizoidă m-a făcut terorist’

“Forţele de ordine au împiedicat iniţial accesul ambulanţei la răniţi. Până s-au hotărât să permită accesul ambulanţei, unul dintre răniţi a ajuns în stare critică şi apoi a murit”, a declarat pentru Reuters un protestatar în vârstă de 23 de ani din Pyay.

Aceste decese au survenit în contextul în care liderii din SUA, India, Australia şi Japonia s-au angajată să coopereze pentru a readuce democraţia în Myanmar.

Până acum, peste 70 de persoane au murit în Myanmar în timpul protestelor care au avut loc după ce las 1 februarie, când armata a îndepărtat printr-un puci de la putere guvernul ales.

Protestele de sâmbătă au izbucnit după ce în social media au apărut îndemnuri de a se marca moartea în 1988 a lui Phone Maw, student împuşcat mortal de forţele de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.