Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Boloș, despre recompensarea denunțătorilor: 'Este o tâmpenie, s-a înțeles greșit'

Inquam Photos / George Calin
Marcel Bolos

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat joi, într-o conferință de presă la Guvern, că este „o tâmpenie” să se spună că încurajează turnătoria fiscală, după ce a spus că ar vrea să ofere recompense celor care îi denunță pe evazioniști.

„Întâi de toate, s-a înțeles greșit că ar fi vorba de turnători și delaționiști. Nu este vorba de așa ceva, este un model american și dacă vreți cu inspirație din modelul german, în care și-au pus în implementare mecanisme de avertizare a integrității fiscale (...) Este exclus și o tâmpenie această chestiune cu delațiunea și turnătoria. Eu îl văd ca pe un instrument extrem de serios”, a declarat Boloș.

„Într-o problemă extrem de serioasă, cum este cea de evaziune fiscală, avem nevoie de o strategie serioasă și de un pachet de măsuri coerente în care România să aibă de câștigat. Avem de finanțat marile servicii publice, educație, sănătate, protecția socială și nu ne putem juca cu aceste fenomene (...) Deci sunt adeptul acestui mecanism, acestui intrument informatic, am spus SUA, am spus Germania că îl folosesc, Franța, Canada, Australia, și-au creat mecanisme specifice să aducă bani la buget”, a adăugat ministrul.

Ministrul Finanțelor a precizat: „Nu avem treabă cu delațiunea și turnătoria, mi-a venit să râd când am văzut aceste lucruri duse într-un ridicol de neexplicat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.