Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu anunță înghețarea pensiilor speciale, dar și a salariilor bugetarilor: 'Avem un grad de îndatorare de 50% din PIB'

Inquam Photos / George Calin
marcel ciolacu parlament

Marcel Ciolacu a recunoscut, miercuri seara, că bugetarii nu vor avea salarii mărite nici cu PSD la Palatul Victoria! Liderul social-democrat a precizat că aproape toate salariile bugetarilor vor fi înghețate, alături de pensiile speciale și veniturile demnitarilor. Șeful Camerei Deputaților a explicat și motivul pentru care Guvernul a luat o astfel de decizie.

”Ce vă pot spune cu certitudine, există o decizie, în acest moment, clară, de îngheţare a veniturilor demnitarilor, a pensiilor speciale şi cred că a marii majorităţi a bugetarilor, până când nu se aşază economia. Avem un grad totuşi de îndatorare de aproape 50% din PIB. (...) Aşteptăm execuţia bugetară acum, să vedem cât e PIB-ul, că s-ar putea să-l fi depăşit, mai ales că există o lege, Legea 69, care îţi impune îngheţarea salariilor şi a pensiilor”, a spus Marcel Ciolacu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: VIDEO BOMBA SERII Marcel Ciolacu spune că este fanul lui Nicolae Ciucă și anunță că liberalul ar putea rămâne premier și în mandatul PSD

Totodată, acesta a arătat că toţi liderii politici din coaliţie, inclusiv premierul, au stabilit că trebuie să se intervină la salariile din sistemul de sănătate, cu excepţia celor obţinute de medici şi asistente.

"Ce vă pot să vă spun, iarăşi, în acest moment, este că toţi liderii care creionează această coaliţie, inclusiv prim-ministrul, am picat de acord că salariile în zona de sănătate, în afară de medici şi asistente, trebuie intervenit, suntem în continuare în pandemie. Eu nu o să anunţ că am învins pandemia, fiindcă nu am învins pandemia, mai avem până învingem pandemia, nu numai în România", a spus liderul social-democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.