Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marele REGRET al lui Florin Cîţu: 'Era bine ca România să fi avut un vaccin propriu împotriva COVID-19. Pfizer, Moderna, AstraZeneca nu sunt din UE'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu gest

Premierul Florin Cîţu şi-a manifestat, vineri, regretul că România nu produce un vaccin anti-COVID-19.

El a declarat, într-o conferinţă de presă la Gura Humorului în judeţul Suceava, că sectorul privat românesc ar trebui susţinut pentru a face "măcar o parte din producţia de vaccin".

Şeful Executivului a subliniat că autorităţile române au înaintat Comisiei Europene o listă cu numele a 11 societăţi comerciale româneşti capabile să producă vaccinul.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu a revenit la sentimente mai bune: L-a sunat pe Marcel Ciolacu să îl roage să îl ajute

"Nu numaidecât un vaccin propriu, ci măcar să putem să îl producem. Nu numai România, ci toată Europa. Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope. Cred că cu toţii am învăţat şi cred că prin acest PNRR, care înseamnă şi rezilienţă, ceea ce înseamnă că poţi să te redresezi imediat după un şoc negativ, să ne gândim cum am putea susţine Start-up-urile şi companiile în Uniunea Europeană. Eu m-aş uita şi la sectorul privat din România. În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea în România - măcar să facem o parte din producţia de vaccin.

Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană, dar eu cred că trebuie să ne uităm cum să susţinem Start-up-urile în România, care să crească şi să se dezvolte", a afirmat Cîţu.

Citește și: Există riscul să purtăm masca până la finalul anului? Răspunsul lui Cîțu

Premierul s-a aflat, vineri, într-o vizită de lucru în judeţul Suceava, unde a vizitat două centre de vaccinare şi a avut, printre altele, o întâlnire cu reprezentanţii sectorului HoReCa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.