Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Medic român din Las Vegas, vorbește de un dispozitiv care poate salva viaţa celor infectați cu noul coronavirus

masca de oxigen

Medicul Ion Alexie din Las Vegas vorbește despre un dispozitiv care poate salva viaţa, mai ales a celor infectați cu SARS COV 2. Aparatul de mici dimensiuni se pune pe deget şi arată saturaţia de oxigen a organismului, anunță MEDIAFAX.

Medicul Alexie, dar şi doctorul în imunologie Radu Ciornei, spun că dispozitivul este util pentru că ne putem simţi foarte bine aparent, însă, de fapt, plămânii să ne fie foarte afectaţi.

Citește și: A semănat 'TORNADO' și a cules o condamnare definitivă și un dosar de crimă organizată - Cum arată pe interior operațiunea lui Dragomir față de Kovesi

Poate apărea în infecţia cu Covid aşa numitul fenomen de „happy hipoxia”, o hipoxie tăcută, adică nivel de oxigen foarte scăzut în corp, de care să nu ştim şi care ne poate afecta organismul foarte grav.

Dr. Alexie dă exemplul unui prieten apropiat care se simţea foarte bine, deşi avea febră, şi care, în numai câteva ore a ajuns la spital, unde medicii au văzut că plămânii săi erau foarte afectaţi.

Medicul Alexie spune că prietenul său va ajunge la ventilaţie, în ATI.

„I-am spus soţiei să meargă la farmacie să cumpere un aparat de măsurat oxigenul la fel ca cel pe care vi l-am arătat şi oxigenul lui era foarte jos, era 81 %, în mod normal trebuie să fie 95, 96% la un pacient care nu avea simptome pulmonare, nu tuşea, nu strănuta, nu se sufoca, dar care avea o pneumonie avansată de la acest virus nenorocit Covid. Acesta este plămânul stâng, aşa trebuie să arate plămânul pe tomografie, plin de aer, acesta e plămânul drept şi în părţile albe sunt părţi de pneumonie de la Covid”, a declarat Ion Alexie.

Citește și: Scenariu: Reintrare în stare de urgență pe 1-3 august (studiu)

„Poate fi această hipoxie tăcută, sau happy hipoxia, hipoxie fericită în care omul nu ştie, iar măsurarea, când te duci cu saturaţia sub 85% eşti în mare pericol, şi tu spui , dar dacă vezi că ai saturaţia sub 85 direcţia trebuie să fie spital”, a declarat Radu Tudor Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.