Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Agriculturii pleacă din conferință când este întrebat despre scumpirea pâinii: 'Mulțumesc'

gov.ro
Adrian Oros

Ministrul Agriculturii și-a încheiat, marți, o conferință de presă organizată la sediul ministerului, după ce a fost întrebat despre scumpirea pâinii.

Întrebat despre scumpirea alimentelor, Oros a zis că prețul pâinii nu a crescut în ultimul an. „Componenta principala a acestor cresteri nu este una care depinde de productie. Anul trecut seceta a redus cu 40% productia si pretul painii nu a crescut. Aici vorbim de alte cauze, energie, transport, aceste lucruri au avut consecinte asupra preturilor”, a afirmat Oros.

Când aude ca INS a anunțat azi ca sunt scumpiri la pâine, Oros a tras aer în piept, a zis „Mulțumesc” și a plecat din conferința de presă.

Pâinea s-a scumpit în ultimul an cu 4,42%, potrivit INS. Date publicate marți de Institutului Naţional de Statistică (INS) mai arată că în intervalul iunie 2020 - iunie 2021, s-au scumpit uleiul comestibil - 15,91%, peştele proaspăt - 5,3% şi brânza de oaie - 5,18%, iar cele mai importante scăderi de preţ au fost înregistrate la cartofi - 23%, citrice şi alte fructe meridionale - 7,6% şi fructele proaspete - 5,47%. De la începutul acestui an, ouăle au fost mai ieftine cu 4,6%, iar fasolea boabe şi alte leguminoase cu 0,3%.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.