Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Muncii dă asigurări că nu s-a pus problema renunțării la ajutorul în bani pentru pensionari

Facebook
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a anunţat, joi, că a semnat şi trimis în circuitul de avizare din Guvern două ordonanțe de urgență care vizează majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, majorarea punctului de pensie de la 1.442 de lei la 1.586 de lei şi majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1.000 de lei, începând de la 1 ianuarie 2022.

Legat de ajutorul suplimentar în bani pe care Guvernul ar vrea să-l dea o singură dată, anul viitor, în ianuarie, ministrul a zis că nu se pune problema dacă se dă sau nu, ci „discuții sunt pentru forma finală, nu dacă să se dea sau să nu se dea”. Variantele de lucru sunt discutate în coaliție, a menționat Budăi.

Inițial s-a discutat ca pensionarii care au pensie sub 1.600 de lei să primească în luna ianuarie a anului viitor un ajutor în bani în valoarea de 1.200 de lei. Ulterior, în coaliție s-a discutat ca valoarea ajutorului să fie în funcție de pensie, iar cei 1.200 de lei să îi ia doar pensionarii cu pensie minimă, iar cei cu pensie de 1.600 de lei să primească un ajutor mai mic, însă o decizie finală nu s-a luat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.