Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ministrul Rafila anunță că am atins vârful valului 5: 'Ne așteptăm la o scădere'

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că România a ajuns în  vâful valului 5 al pandemiei de coronavirus, iar săptămâna următoare vom avea confirmarea.

„Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. Săptămâna care urmează vom avea confirmarea. Opinia mea e că marți, zi care măsoară situația de luni, probabil că nu vom depăși 35.000 de cazuri. Atunci putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare a acestui val și ne așteptăm la o scădere. După ce am acvut un vârf pe la 43.000 de cazuri, ulterior nu am depășit cu mult 30.000 de cazuri”, a declarat Rafila, la Antena 3.

Ministrul a explicat că în privința situației din secțiile de terapie intensivă este normal să se înregistreze un decalaj, astfel că abia la finalul lunii secțiile ATI vor înregista o situație mai bună.

„Avem ocupate peste 1000 de paturi la ATI. Până la finalul acestei luni, cred că și situația de la ATI va intra pe un trend descrescător”, a mai declarat ministrul Sănătății, precizând că în zilele următoare va fi finalizat și studiul care va arăta câți dintre pacienții de la ATI sunt infectați cu tulpina Delta și câți cu tulpina Omicron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.