Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO NEBUNIE în SUA, unde au început PROTESTELE față de restricțiile impuse din cauza pandemiei

Twitter
coronavirus SUA

Sute de şoferi de vehicule au participat miercuri la un protest desfăşurat în statul american Michigan faţă de restricţiile antiepidemice dispuse de guvernatorul Gretchen Whitmer, membru al Partidului Democrat, informează Fox News, potrivit MEDIAFAX.

Protestul a fost organizat de Coaliţia Conservatoare din Michigan şi a avut loc în capitala statului, Lansing. Şoferii au claxonat în centrul oraşului, fluturând steaguri ale Statelor Unite. Manifestanţii au cerut reluarea rapidă a activităţilor economice.

"Să pornim de la faptul că unele districte nu au deloc sau au foarte puţine cazuri de Covid-19, dar totuşi sunt închise în totalitate. De când o măsură generală rezolvă problemele locale? Guvernatorul Whitmer vă va opri afacerile înainte de a le permite oamenilor să fie responsabili de propriul comportament. Este nebunie", afirmă Rosanne Ponkowski, preşedintele Coaliţiei Conservatoare din Michigan, conform Fox News.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

Măsurile de distanţare socială au fost dispuse pentru încetinirea răspândirii coronavirusului. Guvernatorul Gretchen Whitmer a anunţat acum câteva zile prelungirea până cel puţin pe 1 mai a restricţiilor privind deplasările.

Statul Michigan este pe locul al patrulea în Statele Unite din punctul de vedere al cazurilor de Covid-19 (peste 27.000 de cazuri).

Preşedintele american Donald Trump a catalogat, marţi, drept "revoltă" refuzul unor guvernatori din Partidul Democrat de a permite, în contextul epidemiei, reluarea activităţilor economice în statele pe care le conduc. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a semnalat că va refuza reluarea prematură a activităţilor, de teama unui nou val de contagiere cu noul coronavirus. Poziţii similare au fost adoptate de guvernatorii statelor California, Oregon şi Washington. "Să le spuneţi guvernatorilor democraţi că «Revolta de pe Bounty» a fost unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile. O revoltă bună, de stil vechi, acum şi atunci este un lucru încântător şi revigorant de văzut, mai ales când rebelii au nevoie de atât de multe lucruri din partea Căpitanului. Prea uşor!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Preşedintele SUA a semnalat luni că lui îi revine ultima decizie privind reluarea activităţilor economice. Însă Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a reacţionat, potrivit CNN: "Dacă ne ordonă redeschiderea într-un mod care ar afecta sănătatea publică în statul meu, nu voi face acest lucru. Nu avem rege în ţara asta, avem Constituţie şi alegem preşedintele".

În Statele Unite se înregistrează 613.187 de cazuri de coronavirus şi 26.950 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.