Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Nelu Tătaru: Transmiterea COVID-19 se va accentua. Parlamentul să aprobe urgent legea carantinării și izolării

Digi24
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat luni seară, la Digi24, că transmiterea coronavirusului se va accentua în România pentru că pacienții bolnavi se pot externa la cerere și nu există legislație care să-i oblige să stea acasă în izolare.

„De ieri pana azi am avut 550 de persoane externate la cerere, inclusiv cei asimptomatici”, a zis Nelu Tătaru. El a indicat că speră ca Parlamentul să aprobe într-o săptămână legea propusă de Guvern privind posibilitatea carantinării și izolării pacienților COVID-19, în acord cu decizia CCR.

„Acum, ca nu avem nicio parghie, transmiterea se va accentua. Suntem inca intr-o crestere progresiva, nu exponentiala (...) suntem cam la nivelul saptamanii a doua si a treia din luna aprilie”, a adăugat Tătaru. „Nu avem acum nicio pârghie. Izolarea la domiciliu e recomandare, nu putem verifica”, a mai spus acesta. „N-am ieșit din fenomenul medical. L-am agravat în această perioadă”, a indicat ministrul.

„Avem de gestionat a doua cocoasa. Ne-am bucurat un pic mai devreme”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a atenţionat că ar putea urma un val doi al pandemiei de coronavirus. Acesta a mai precizat că recomandă menţinerea izolării pentru persoanele care sunt infectate cu virusul, chiar dacă această măsură nu mai este una obligatorie.

„Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei. (...) Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune (...) Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială, când vor veni foarte multe cazuri de la o zi la alta şi atunci sistemul nu va putea gestiona în primirea altor pacienţi”, a completat Nelu Tătaru.

Proiectul de lege este aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.