Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Orban, acuzații explozive la adresa PSD: Legea care intezice vânzarea participațiilor statului, făcută pentru a duce cât mai multe companii în faliment

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că legea care interzice timp de doi ani vânzarea de participaţiilor statului, propusă şi votată de PSD, ”este mărul otrăvit”, întrucât blochează activitatea tuturor companiilor şi riscă să le ducă direct în faliment pe cele aflate în insolvenţă sau în reorganizare.

”Nu ştiu dacă s-au gândit, dacă au facut-o cu bună ştiinţă sau din prostie”, afirmă ministrul Popescu. Ludovic Orban a precizat, la rândul său, că legea a fost făcută ”cu schepsis” pentru a duce cât mai multe companii la faliment, transmite news.ro.

”Domnule Popescu, am înţeles că avem probleme din cauza unei legi idioate care a fost impusă de PSD”, a afirmat, Ludovic Orban, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

”Da, este vorba despre acea celebră Lege 173/ 220 prin care Parlamentul, pe o perioadă de 2 ani de zile, a interzis vânzarea participaţiilor statului la companii, iar prin interpretarea CCR, participaţia statului înseamnă acţiuni şi active. Ce se întâmplă? Care este mărul otrăvit şi ce probleme o să avem dacă nu vom corecta rapid această lege? Avem odată, în industria de apărare, pe OUG 6, aprobate programe de restructurare, în care vorbim inclusiv de vânzarea unor active şi active sociale. Apoi, la Compania Energetică Oltenia avem extrem de multe active sociale, avem biserici, cimitire, cantine, pentru care se plăteşte în continuare amortizare, impozite, dar care nu aduc venituri şi sunt cuprinse în planul de restructurare”, a replicat ministrul Virgil Popescu.

Acesta a explicat că şi la Nuclearelectrica sunt probleme.

”În zona Nuclarelectrica, avem un Memorandum prin care dorim un circuit integrat al producerii de energie electrică şi în baza acestuia Uzina de la Feldioara trebuie vândută către Nuclearelectrica. Toate aceste lucruri sunt blocate de această lege care după părerea mea face foarte mult rău. Nu mai vorbim despre toate societăţile cu capital de stat. (...)Dacă se află în procedură de insolvenţă sau reorganizare vor trece automat în faliment, pentru că nu se pot aproba programe de restructurare. Nu ştiu dacă s-au găndit, dacă au facut-o cu bună ştiinţă sau din prostie, dar au făcut-o”, a adăugat ministrul.

Premierul susţine că legea a fost făcută ”cu schepsis”.

”Ce vă miră? Asta este făcută cu schepsis, ca să bage în faliment o grămadă de companii, dar ne resping în Senat pe bandă rulantă toate OUG din cadrul programului de relansare economică, parcă vor să blocheze orice măsură de relansare economică, să dea peste cap”, a declarat Ludovc Orban.

Virgil Popescu a propus o modificare a legii.

PNL a atacat la CCR legea adoptată de Parlament care prevede interzicerea timp de doi ani a vânzării acţiunilor la companiile de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.