Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Părinţii caută bone care să stea cu copiii lor după terminarea stării de urgenţă, fiind dispuşi să plătească testul COVID pentru angajată

mama copil parinte bona

Părinţii caută bone care să stea cu copiii lor după terminarea stării de urgenţă, fiind dispuşi să plătească testul COVID pentru angajată. O bonă costă, în medie, între 2.500 şi 4.000 de lei în Bucureşti, în funcţie de pretenţii, anunță MEDIAFAX.

După 15 mai, este posibil ca românii să se întoarcă la muncă, iar principala preocupare a părinților este în grija cui își lasă copiii.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Grădiniţele şi scolile fiind închise, opţiunea salvatoare este angajarea unei bone.

„Inainte, de exemplu, pentru bone interne, adică persoane care lucrau în familie, se asigura cazare, masă şi salariu, beneficiul de salariu net era peste 3.000 de lei, 3.500 lei, 4.000 de lei. Pentru un program full time, 8 ore, 5 zile pe săptămână, oferta era undeva între 2.500 şi 3.000 de lei net” spune Antoaneta Istrate, manager agenţie de recrutare servicii bone Antoanette.

Părinţii cu copii de peste 3 ani vor ca bonele să fie în pas cu tehnologia și cer persoane dinamice, educate, cu experienţă, care să aibă cunoştinţe despre cum funcţionează gadget-urile și care să poată asista copilul la nivelul pretenţiilor acestuia.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Epidemia a mai adăugat o condiţie la cerinţele părinţilor – bona să-şi facă test COVID: „Sunt părinţi care au spus: atunci când va veni prima oară o persoană pe care nu o cunosc, dar nu numai, când voi relua colaborarea cu bona, vreau să îşi facă acel test. Îl plătesc eu, îl asigur eu”.

Bonele din familiile de antreprenori sau corporatişti sunt plătite cel mai bine. Părinţii cu venituri medii spre mici găsesc cu greu bone dispuse să accepte un salariu de 1.500-2.000 de lei net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.