Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Parlamentarii de la Chișinău mulțumesc României pentru susținerea financiară acordată Moldovei: Să spunem de cât mai multe ori 'Mulțumesc'

stiri.md
Parlament Moldova

În contextul vizitei la Chișinău a unui grup de senatori și deputați români, mai mulți parlamentari moldoveni au venit cu mesaje de gratitudine față de România.

Într-un mesaj la finalul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputatul PAS Victoria Cazacu a menționat că „România a fost mereu alături de R. Moldova sufletește, geografic, din punct de vedere al culturii, limbii și tradiției, oferind sprijin pe diferite dimensiuni”, conform deschide.md.

„Suntem recunoscători pentru aportul statului român în vederea consolidării relațiilor bilaterale, în promovarea idealurilor comune. România a susținut numeroase programe de asistență, acordând granturi nerambursabile, fiind cel mai apropiat prieten al țării noastre. Este important să menționăm programul de asistență tehnică și financiară pentru construcția și renovarea instituțiilor preșcolare, care a fost lansat în 2014. Până în prezent, peste 1100 grădinițe din R. Moldova au fost renovate cu suportul statului român, fiind alocați peste 29 mln. euro în acest sens”, a adăugat deputatul.

La rndul său, deputatul PAS Petru Frunze a accentuat în mesajul său sprijinul pe care la oferit România în timpul crizei pandemice și energetice.

„În aceste zile dificile pentru R. Moldova, avem alături prieteni care ne ajută, fapt demonstrat prin prezența unui grup de deputați și senatori din România, dar și prin desfășurarea ședinței comune a Guvernului României și al R. Moldova. Am preluat guvernarea într-o perioadă foarte grea, în timpul crizei pandemice și în timpul crizei energetice internațională. Unii profită de acest lucru și din cauza atitudinii lor cetățenii sunt nevoiți să procure gaze la un preț pe care n-au posibilitatea să-l achite. În timp ce unii fac tot posibilul ca Guvernul și cetățenii să facă cu greu față scumpirilor, statul român ne oferă sprijin pentru a depăși mai ușor aceste momente. România a fost mereu alături de noi, pentru a depăși toate problemele pe care le-au avut cetățenii R. Moldova. România a oferit sprijin la renovarea grădinițelor de copii, a dotat școli cu microbuze școlare, a sprijinit proiecte implementate de autoritățile publice locale. În perioada pandemiei România a fost primul stat care ne-a oferit echipament și vaccin. România nu oferă doar sprijin pentru a salva viața cetățenilor noștri, dar ne sprijină pentru a ne dezvolta, pentru a oferi cetățenilor o viață mai bună”, a spus deputatul.

Frunze a mai adăugat că, relațiile cu Parlamentul României vor fi intensificate, iar experiența statului român pe aspect legislativ va fi preluată de parlamentarii de la Chișinău.

În încheiere, președintele Parlamentului Igor Grosu a accentuat că toți înțeleg cât de specială este relația R. Moldova cu România, chiar și „neprietenii” înțeleg asta.

„E corect să spunem de cât mai multe ori „Mulțumesc” pentru tot ajutorul oferit, de-a lungul timpului, de România chiar și atunci când aici, în locul meu, sau la Guvern erau unii care primeau acest ajutor sub podul de la Telecentru. Dacă puteau să nu-l primească, probabil o făceau și pe asta, numai să nu ajungă cumva ajutorul din partea poporului român. România a trecut peste toate „găinăriile” făcute de precedenta guvernare și s-a gândit la cetățeni”, a mai menționat Grosu.

Amintim că, mai mulți senatori ai Parlamentului României se află, în perioada 9 – 11 februarie, într-o vizită de lucru la Chișinău. Mâine, la Chișinău, va avea loc ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.