Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Patriarhul Daniel, după ce a primit cea mai înaltă distincție a României: 'O onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română'

Iohannis patriarh Iohannis

Klaus Iohannis i-a acordat cea mai înaltă distincție a țării, Ordinul Steaua României, în grad de Colan, Patriarhului Daniel, la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Patriarhul Daniel i-a mulțumit președintelui pentru decorație și a spus că este o onoare nu doar pentru el, ci pentru Biserica Ortodoxă Română în totalitate.

Citește și: EXCLUSIV Mesajul Patriarhului Rusiei pentru Patriarhul Daniel: 'Îl cunosc de multă vreme. În tinerețe, am avut ocazia să lucrăm în numele unității creștinilor'

”Primim acest Ordin ca semn de apreciere, nu doar a activităților noastre ca Patriarh, ci ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română. Avem cea mai mare diasporă română din istoria poporului român, care este o şansă, dar şi o provocare şi de aceea am făcut eforturi împreună cu autorităţile de stat ca să ţinem în comuniune românească pe aceşti fii şi fiice ale patriei noastre care din varii motive lucrează sau studiază în afara hotarelor ţării noastre. Noi considerăm că libertatea pe care o avem la nivelul manifestării credinţei noastre religioase este o libertate pentru cooperare, pentru coresponsabilitate, pentru armonie şi pace între toţi cetăţenii României şi între românii de pretutindeni.”, a spus Patriarhul Daniel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.