Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PLOUĂ cu sesizări privind contravenţii sau infracţiuni electorale: Polițiștii au verificat 188 de cazuri

Inquam Photos / George Calin
politia rutiera verificari interdictii circulatie

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunţat că, până duminică la ora 18.00, au fost înregistrate 188 de sesizări privind contravenţii sau infracţiuni electorale, iar până în prezent 57 nu s-au confirmat. La o secţie din judeţul Alba, preşedintele biroului electoral a fost înlocuit întrucât a fost confirmat cu COVID-19, iar secţia a fost dezinfectată.

"De la începerea procesului de votare până în acest moment au fost înregistrate 188 de sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor efectuate până la această oră, 57 de sesizări nu s-au confirmat. Au fost sesizate 26 de infracţiuni care au legătură cu procesul electoral. De asemenea, au fost aplicate 33 de amenzi în valoare de peste 120 de mii de lei şi 24 de avertismente scrise", a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Citește și: Diferențe uriașe! Cu cât este mai mare salariul unui parlamentar decat al unui român de rând

Astfel, într-o localitate din Vaslui, poliţiştii fac cercetări după ce au fost sesizaţi prin 112 că reprezentanţii unui partid politic transportă alegători la secţia de votare.

Poliţiştii din Buzău fac cercetări cu privire la un bărbat care, după ce a votat la o secţie din municipiul Buzău, a încercat să voteze încă o dată, la o altă secţie.

Citește și: CNSAS: Un candidat Pro România a turnat la Securitate! Avea numele conspirativ ‘Violeta’

Poliţiştii din judeţul Giurgiu au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei pentru continuarea campaniei electorale.

La o secţie de votare din Cluj-Napoca, un cetăţean a votat, deşi nu avea acest drept. În acest caz, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

Citește și: ANPC intervine în forță pe piața furnizorilor de gaze! Noi metode descoperite, prin care companiile pot prejudicia clienții

"Sunt în cercetare, de asemenea, mai multe sesizări de la cetăţeni care susţin că nu au fost lăsaţi să voteze deşi aveau acest drept", a mai spus Dajbog.

De asemenea, Poliţia Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată de vicepreşedintele unei secţii de votare despre faptul că un cetăţean ar avea asupra sa mai multe buletine de vot. În urma verificărilor, la acel alegător au fost găsite 3 buletine de vot, care au fost înmânate din greşeală de un membru al secţiei de votare. Drept urmare, unul dintre buletinele de vot a fost anulat de comisie.

Citește și: EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

În Argeş, un bărbat a fost amendat cu 600 de lei după ce şi-a fotografiat buletinul de vot şi l-a diseminat pe un grup privat.

La o secţie din Roman, membrii comisiei au sesizat jandarmul care asigura ordinea cu privire la faptul că la un bar din apropierea secţiei se comercializează băuturi alcoolice. În urma verificărilor, s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă, barmanul fiind sancţionat contravenţional.

Citește și: Super veste pentru proprietarii acestor magazine. Statul le va plăti jumătate din chirie

La o secţie de votare din judeţul Olt, procesul de vot a fost întrerupt pentru 20 de minute după ce s-a sesizat faptul că lipseşte o ştampilă de vot.

La o secţie de votare din Alba, s-a dispus înlocuirea preşedintelui biroului electoral după ce acesta a primit rezultat pozitiv la testul de COVID-19. Pentru protejarea alegătorilor şi a celorlalţi participanţi la procesul electoral, s-a dezinfectat secţia de votare. Procesul de vot nu a fost afectat, a precizat Dajbog.

Citește și: Se dă undă verde la angajări în Ministerul de Interne! Marcel Vela deblochează posturile

"Aşa cum ştiţi, pentru a veni în sprijinul alegătorilor, ieri şi în cursul zilei de astăzi serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor au avut program de lucru cu publicul. Astfel, la nivel naţional, în cele două zile, au fost eliberate peste 11.000 de cărţi de identitate şi cărţi de identitate provizorii", a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Citește și: Diferențe uriașe! Cu cât este mai mare salariul unui parlamentar decat al unui român de rând

În ceea ce priveşte persoanele aflate în centrele de reţinere şi arestare preventivă, 416 dintre acestea au depus cerere pentru a vota la aceste alegeri, iar 398 au votat până la acest moment.

Pentru duminică, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 40.000 de angajaţi pentru misiunile specifice procesului electoral.

Citește și: CNSAS: Un candidat Pro România a turnat la Securitate! Avea numele conspirativ ‘Violeta’

"Doresc să subliniez că, din punct de vedere al ordinii publice, pe parcursul votului, nu au fost înregistrate incidente majore, fapt pentru care dorim să mulţumim atât cetăţenilor şi competitorilor electorali, cât şi colegilor noştri care au vegheat la respectarea legii", a încheiat Dajbog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.