Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Poliția face verificări după imaginile revoltătoare cu un minor instituționalizat LOVIT de angajați

După ce în spațiul public au apărut imagini revoltătoare în care angajați ai unui centru de plasament din Voluntari agresează verbal și fizic un minor instituționalizat, Poliția Ilfov demarează cercetări.

"Având în vedere imaginile apărute în spațiul public cu privire la agresiunea față de un copil minor, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii orașului Voluntari efectuează verificări, cu privire la posibile fapte de natură penală, privind agresiunea fizică asupra unui minor, instituționalizat la un centru de plasament, de pe raza județului Ilfov", se precizează în comunicatul IPJ Ilfov.

Citește și: Mircea Badea a IZBUCNIT din cauza CAMPANIEI pro vaccinare: Acum suntem toți antivacciniști pentru că nu ne putem vaccina .

Președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza, a anunțat că o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA a plecat la Centrul de plasament din orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt un copil a fost bătut.

„Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii. Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI”, a anunțat președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

Mădălina Turza: Știți ce înseamnă „chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac „legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație.

DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă și rapidă în acest Centru de plasament și să dispună măsurile legale, adaugă Mădălina Turza.

În imagini se vede cum paznicul lovește copilul și îl smucește dintr-o parte a încăperii în alta, iar o femeie îl amenință pe copilul care plânge cu „salvarea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.