Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Protest IMPRESIONANT la Viena: austriecii nu se lasă impresionați de restricțiile anunțate; 'Dictatura corona' / 'Nu divizării societăţii'

Austria

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, la Viena pentru a protesta protesta faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie anunţate cu o zi înainte de Guvern pentru a lupta împotriva pandemiei de Covid-19, relatează News.ro.

Manifestaţia a fost organizată la chemarea partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în inima capitalei austriece, lângă cancelarie, a afişat pancarte care denunţă "dictatura corona" sau "nu divizării societăţii".

Manifestaţia are loc sub supraveghere atentă de către poliţie, care se temea de sosirea unor activişti neo-nazişti şi huligani.

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lock down pentru 8,9 milioane de locuitori până pe 13 decembrie. De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţa decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise.

În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte de la 1 februarie 2022.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.