Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat anunță o situație critică în București: controale multiple în piețe

gov.ro
Raed Arafat

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a precizat în ședința de Guvern că piețele din București vor fi verificate de autorități. Totul în contextul în care șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că situația cazurilor Covid-19 din Capitală este una dificilă.

„Asta va însemna că o să avem o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureştiului şi în zonele, probabil, limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică. Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie, pe care probabil că o să începem să o vedem cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. DSV-ul urmărește situația. Incidența nu-i singurul factor de urmărit. Colaborarea populației române este cea mai importantă. În ultimele zile am distribut oxigenul la spitale. 500 de generatoare finalizăm să livrăm azi sau mâine”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Citește și: Cuvintele Patriarhului Daniel despre căderea regimului s-au adeverit! Ludovic Orban a pierdut puterea: 'Dumnezeu nu se lasă batjocorit!'

Nicolae Ciucă, premierul interimar: „Piețele vor fi deschise, motiv pentru care rog ANSVSA să își coordoneze activitățile pentru a monitoriza piețele. Cred că trebuie să dăm un mesaj. Din postura de părinți, de rude... Intră în atribuțiile noastre să reducem factorul de răspândire. Este o responsabilitate personală, civică. Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi, din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi, de asemenea, avem o situaţie pe care, de asemenea, va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei", a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.