Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raluca Turcan: 'Sunt copii care nici măcar nu miros alocaţiile, pentru că părinţii le cheltuie pe altceva'

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seară, că alocaţiile trebuie majorate şi vor fi majorate, însă acestea trebuie completate de alte servicii care să vină în sprjiul familiilor vulnerabile. ”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile”, a afirmat ministrul.

Raluca Turcan a vorbit, miercuri seară, la România TV, despre alocaţii şi sprijinirea categoriilor vulnerabile de persoane.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan anunță probleme pentru PNL, dacă Florin Cîțu nu ajunge președinte, iar Ludovic Orban rămâne: 'Va avea o mare problemă să se mai redreseze'

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan este de acord că alocaţiile trebuie să crească, dar vorbeşte şi de alte servicii: ”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”.

”Dacă sunt familii care trăiesc din alocaţie, acestea trebuie sprijinite, fie cu asistenţă socială mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a adăugat ministrul.

Citește și: VIDEO Afirmație ȘOCANTĂ a Ralucăi Turcan: 'Puterea de cumpărare va scădea încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei'

Deputatul liberal Florin Roman a afirmat, luni seară, că ”foarte mulţi din zona rurală fac mulţi copii şi alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului”. Roman afirmă că banii ajung în zona consumului de alcool şi tutun, iar oferirea de tichete pentru alimente, călătorie, îmbrăcăminte ar putea fi o soluţie bună.

Guvernul a decis ca alocaţiile să fie majorate doar la 1 ianuarie 2022, nu la 1 iulie 2021.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.