Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Răzbunarea rușilor: Ambasada Poloniei la Moscova, vandalizată cu vopsea roșie, după ce ambasadorul rus la Varșovia a fost stropit cu sirop

Slawomir Kaminski/Agencja Wyborcza.pl/Reuters
serghei andreev ambasador rusia polonia

Clădirea care găzduiește Ambasada Poloniei la Moscova a fost vandalizată miercuri, 11 mai. Persoane neidentificare au aruncat vopsea roșie pe zidurile clădirii, potrivit unor imagini publicate pe rețeaua Telegram.

Gestul vine în ziua în care Rusia a solicitat oficial să primească scuze din partea Poloniei și a amenințat cu viitoare represalii pentru protestul de luni, în care ambasadorul rus la Varșovia a fost stropit cu sirop roșu într-un cimitir din Varșovia.

Ambasadorul Moscovei în Polonia, Serghei Andreev, a fost înconjurat de persoane care protestau împotriva invaziei Rusiei în Ucraina, în timp ce mergea să depună flori la o ceremonie pentru soldații sovietici uciși în cel de-al Doilea Război Mondial.

O decizie cu privire la măsurile ulterioare va fi luată "în funcție de reacția Varșoviei la cererile noastre", a precizat Ministerul rus de Externe pe site-ul său, după ce l-a convocat pentru explicații pe ambasadorul polonez la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.