Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Recep Erdogan anunță drumul istoric al Turciei pentru următorii 50 de ani: 'Concurăm cu noi înșine în fiecare domeniu!'

albawaba.com|
Recep Erdogan, nervos

Eforturile menite să instaureze stabilitatea și dreptatea sunt apreciate de toți, transmite președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia Zilei Republicii, celebrată în 29 octombrie.

"Măreața mea națiune,

Vă salut cu cele mai sincere sentimente, afecțiune și respect. Astăzi, suntem cu toții mândri și entuziasmați de marcarea celei de-a 99-a aniversări a proclamării Republicii Turcia. Îi felicit pe fiecare dintre locuitorii noștri din cele 81 de provincii ale țării noastre și pe milioanele de cetățeni din întreaga lume cu ocazia Zilei Republicii din 29 octombrie. De asemenea, în numele meu, al țării mele și al națiunii mele, îmi exprim recunoștința față de toți prietenii noștri care ne împărtășesc bucuria în reprezentanțele noastre din străinătate.

Cu această ocazie, îmi amintesc încă o dată cu grație de Ghazi Mustafa Kemal, fondatorul Republicii noastre, de toți eroii noștri care au încununat cu victorie Războiul nostru de Independență și de toți membrii patrioți ai Marii Adunări Naționale. Îmi amintesc cu recunoștință de toți ghazii noștri și doresc mila lui Allah pentru martirii noștri auguste care și-au sacrificat cu abnegație viața pentru independență.

Lucrăm non-stop pentru a ridica "chiar deasupra nivelului civilizațiilor contemporane" Republica Turciei, pe care am fondat-o în condiții cu adevărat dure acum 99 de ani, plătind prețuri mari.

Cu revoluțiile democrației și dezvoltării pe care le-am realizat în ultimele două decenii, am eliminat nu numai obstacolele din fața voinței naționale, ci și zidurile groase dintre public și republică.

Am făcut din Turcia o țară, a cărei democrație este luată drept exemplu, a cărei economie lasă o impresie puternică, a cărei diplomație este urmărită cu atenție și care își apără în cel mai puternic mod unitatea și fraternitatea națională în ciuda tuturor tipurilor de sabotaje.

Este un fapt că Turcia, a cărei luptă pentru independență cu un secol în urmă a inspirat toate popoarele asuprite, se află și astăzi în ochii și în inimile tuturor.

Pe fondul incertitudinilor globale tot mai mari, eforturile noastre menite să instaureze stabilitatea și dreptatea sunt apreciate de toți.

Lucrăm pentru a crea o zonă de pace și prosperitate în mediul nostru apropiat prin politica noastră externă antreprenorială și umanitară, de la punerea capăt tragediei umanitare din Siria până la găsirea unei soluții la criza dintre Rusia și Ucraina.

Fiind o țară care furnizează cea mai mare cantitate de ajutor umanitar proporțional cu venitul național, ne grăbim să venim în ajutorul tuturor celor oprimați, tuturor celor nedreptățiți și tuturor celor nevoiași, oriunde s-ar afla și indiferent de originea, credința sau diferențele dintre ei.

În timp ce creștem reputația și eficiența țării noastre în străinătate, ne continuăm neîntrerupt inițiativele de investiții și de dezvoltare în țară.

Gazele naturale, pe care le-am descoperit în Marea Neagră și pe care lucrăm zi și noapte pentru a le transporta în casele noastre, au deschis noi orizonturi în fața noastră în domeniul energiei.

În industria de apărare, suntem acum capabili să proiectăm, să dezvoltăm, să producem și să exportăm propriile noastre bunuri.

Concurăm cu noi înșine în fiecare domeniu, de la agricultură și turism la transporturi, educație și asistență medicală, și ne ridicăm constant ștacheta succesului.

În urmă cu câteva zile, am pus piatra de temelie pentru cel mai mare proiect de locuințe sociale din istoria noastră, care va răspunde nevoii de casă și teren a celor 6 milioane de cetățeni ai noștri.

Iar pe 29 octombrie vom organiza o ceremonie pentru a scoate de pe linia de producție prima mașină electrică autohtonă și națională TOGG din țara noastră (n. r.: poze disponibile mai jos în articol).

În ciuda tuturor nedreptăților și piedicilor cu care ne confruntăm, noi, cu sensibilitatea unui maestru de șah, punem bazele viziunilor noastre pentru 2053 și 2071.

Suntem hotărâți să construim "Secolul Turcia" pe infrastructura de lucrări și servicii pe care am introdus-o în țara noastră.

Fie ca Domnul meu să ne ajute și să ne călăuzească!

Cu aceste gânduri, vă felicit încă o dată cu ocazia Zilei Republicii din 29 octombrie și vă doresc sănătate, liniște și bunăstare pentru națiunea noastră.

Fie ca martirii noștri să se odihnească în pace!

La mulți ani la 99 de ani de la proclamarea Republicii noastre!", a spus Recep Erdogan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.