Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Revolta ia amploarea în PMP: Ne-au vândut ca pe capre! Parcă erau prostituate

strike lovitura

Revolta ia amploare pe zi ce trece în partidului condus de Traian Băsescu. Nemulțumiții sunt aproape în cvasi-majoritate din fostul UNPR, partid care s-a topit în PMP. Cum decizia de fuziune nu e încă finalizată, foștii oșteni ai lui Gabriel Oprea speră să împiedice fuziunea și să se revină la fostul UNPR care deși nu mai poate participa la alegeri să susține efortul PSD.

Vezi și: Un senator publică LISTA PENALILOR din propriul său partid

Surse la vârful PMP susțin că în fapt avem a face cu revolta nemulțumiților care nu se mai regăsesc pe listele de candidați. Doar 15 actuali foști UNPR-iști se regăsesc pe locuri eligibile la noul PMP. Așa s-ar explica revoltele de la Timiș, Constanța, Galați... Situația e mult mai dezastruoasă în cazul foștilor PPDD-iști care au aderat la UNPR - șansele lor de a fi pe listele PMP sunt aproape nule. Bătălia este destul de mare pentru că aceste grupuri vor să blocheze fuziunea PMP cu UNPR în justiție și apoi să negocieze numărul de consilieri județeni și locali pentru o mai bună poziționare ca satelit al PSD post-alegeri.

O ședință importantă este așteptată azi la Parlament unde ar trebui să se țină o ședință importantă a Comitetului Executiv Național al fostului UNPR convocat de vicepreședintele Ion Răducanu - DETALII.

În situația de la Galați situația e aproape la indigo. Fostul primar Marius Stan și-a aranjat ploile astfel încât a prins locul eligibil în dauna deputatului Eugen Chebac care a și declanșat revolta. Într-o ședință a foștilor unpr-iști Traian Băsescu și conducerea centrală a PMP, dar și foștii șefi de la UNPR sunt acuzați că au predat partidului lui Băsescu:

Viceprimarul Apostol Picu Roman mărturiseşte că el şi colegii lui sunt „la un moment de răscruce în cariera politică” şi au nevoie de sfatul şi susţinerea membrilor.

„Aş putea să spun chestia asta sub forma unei poveşti. Au fost odată ca niciodată două cetăţi: o cetate frumoasă numită UNPR, cu rezultate, zidită ca lumea, tencuită, şi o cetate PMP. N-avea treabă cetatea PMP cu cetatea noastră sub nicio formă, dacă nişte căpcăuni de la Bucureşti – căpcăunul-marinar şi căpcăunii noştri, şefii noştri de la Bucureşti, mai mititei, dar naivi, să nu spun alt cuvânt – ne-au vândut ca pe capre. (…) Marinarul a vrut să ne ia că n-avea grup parlamentar şi să-şi pună oamenii, să-i ţină de votare. Naivii noştri de ce ne-au vândut? Pentru trei-patru posturi de parlamentar. Au vândut cetatea pe nimic. Parcă erau prostituate, pentru o pereche de blugi, aşa ne-au vândut ăştia. (…) Sper ca cei care sunt acum puşi pe treabă la Bucureşti, împreună cu noi, împreună cu marea majoritate a organizaţiilor din România de la UNPR, să denunţăm faptul că acest contract n-a fost respectat. Toate clauzele, aşa cum a zis domnul preşedinte Chebac, au fost încălcate. Şi atunci, dacă noi denunţăm această fuziune, păstrăm UNPR şi avem garanţia că în maximum două-trei săptămâni facem o Conferinţă Naţională care va stabili clar că UNPR există. Şi atunci ne ducem spre alegerile din 2020 ca partid de sine stătător”, a declarat Apostol Picu Roman, potrivit reperul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.