Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rusia a publicat imaginile cu INCIDENTUL dintre o navă rusească și distrugătorul american USS John S. McCain

www.rt.com
USS John S. McCain distrugîtor navă americană

Ministerul rus al Apărării a dat publicităţii marţi seara o înregistrare video care arată cum nava antisubmarin de mare capacitate "Amiral Vinogradov" alungă - potrivit Moscovei - distrugătorul USS John S. McCain din apele teritoriale ale Federaţiei Ruse în Golful Petru cel Mare din Extremul Orient rus, relatează agenţiile de presă Interfax şi RIA Novosti, potrivit AGERPRES.

Rusia a acuzat - marţi - nava USS John S. McCain că i-ar fi încălcat apele teritoriale în Extremul Orient rus, notează AFP.

Distrugătorul american USS John S. McCain, care se afla de mai multe zile în Marea Japoniei, "a încălcat apele teritoriale ale Federaţiei Ruse în Golful Petru cel Mare", a afirmat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Incidentul a avut loc marţi, la ora 03:17 GMT, nava americana avansând 2 km dincolo de frontiera maritimă, potrivit ministerului.

Nava antisubmarin rusească "Amiral Vinogradov" din cadrul Flotei ruse din Pacific a trimis un avertisment distrugătorului american, ameninţându-l cu un impact frontal pentru a-l îndepărta din apele teritoriale ruse, se afirmă în comunicatul Ministerului rus al Apărării. Nava americană a revenit imediat în apele neutre, se mai spune în text.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, trumpiști, vina este doar la ei, pentru că au toată puterea’

La rândul său, Flota Pacificului americană a indicat într-un comunicat că distrugătorul USS John S.McCain "îşi afirmase drepturile de a naviga" în aceasta zonă disputată din 1984 pe care Statele Unite nu o recunosc ca făcând parte din apele teritoriale ruseşti.

Incidentele între nave ale celor două ţări, care se acuză reciproc de manevre periculoase, se produc la intervale regulate, dar mai des în Marea Baltică şi în Marea Mediterană.

În vara anului 2019, un crucişător american şi un contratorpilor rus s-au apropiat periculos în Marea Chinei, potrivit armatelor rusă şi americană, care şi-au atribuit reciproc responsabilitatea incidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.