Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| S-a aflat cauza exploziei de pe aeroportul din Kabul

Pentagonul a confirmat că explozia produsă joi în apropierea aeroportului din capitala afgană Kabul s-a soldat cu un număr de victime, necunoscut deocamdată, transmit Reuters şi AFP.

''Putem confirma că explozia din apropierea porţii Abbey a aeroportului din Kabul a cauzat un număr de victime necunoscut'', a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

El nu a precizat dacă este vorba despre decese sau doar despre persoane rănite.

Citește și: VIDEO| Focuri de armă trase asupra unui avion militar italian care decola de la Kabul

Un demnitar american a menţionat că un soldat american a suferit răni grave din cauza exploziei, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, un reprezentant al talibanilor a declarat că deflagraţia s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi a fost cauzată de un atacator sinucigaş cu bombă. El a adăugat că numeroşi talibani au fost răniţi.

Corespondentul The Times a relatat că nu există victime britanice după presupusul atac sinucigaş cu bombă comis în apropierea hotelului Baron din Kabul, nu departe de aeroport.

Citește și: Criza din Afganistan | Semnal de ALARMĂ al armatei britanice: Există informaţii foarte credibile privind un atac terorist iminent în Kabul

Anterior, un diplomat occidental spusese că zonele din apropierea aeroportului din Kabul sunt ''incredibil de aglomerate'', în pofida avertismentelor privind un potenţial atac din partea Statului Islamic.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită în Irlanda, a subliniat că situaţia de la aeroportul din Kabul este extrem de tensionată şi a lansat un apel la prudenţă. El a precizat că ambasadorul Franţei la Kabul va părăsi teritoriul afgan.

Citește și: Americanii FUG din Afganistan - Ultimele două zile până la termenul limită, destinate evacuării trupelor SUA .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.