Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Scene ce amintesc de perioada comunistă în fieful lui Dragnea: mesaje pro-referendum în boxe publice pentru relaxarea populației

FOTO: captură https://www.youtube.com/watch?v=AYnnK6RhcsA

Mesaje de chemare la referendum lansate de primarul din Alexandria, Victor Drăguşin, au răsunat în boxele amplasate în oraş în urmă cu aproape doi ani, cu scopul de a relaxa populaţia. Un localnic a declarat că mesajul i-a amintit de perioada comunistă, informează Mediafax.

Reşedinţa judeţului Teleorman este unică la nivel naţional, prin faptul că Primăria Alexandria a montat un sistem de boxe în zona centrală a oraşului, dar şi în parcuri şi alte zone de agrement, din care răsună muzică ambientală.

Sistemul de sonorizare în centru şi în parcurile din oraş s-a montat de aproximativ doi ani, în oraşul Alexandria, investiţia extinzându-se în luna februarie a acestui an şi în Pădurea Vedea. În ciuda faptului că au apărut controverse şi nemulţumiri, oamenii considerând că parcurile şi pădurile sunt spaţii în care liniştea contează, primarul oraşului, Victor Drăguşin, a explicat că investiţia în respectivele boxe e legată de experienţa personală a plimbărilor prin mall, unde a remarcat că muzica ambientală are rolul de a relaxa populaţia.

Începând din după amiaza zilei de 4 octombrie, din boxele respective a răsunat în Alexandria discursul primarului Victor Drăguşin, care cheamă lumea la referendum: "În conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 86/2018, sâmbăta şi duminica – 6 si 7 octombrie în intervalul orar 07:00 – 21:00 va avea loc referendumul naţional privind revizuirea constituţiei în sensul definirii familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Şi voi vă puteţi exercita dreptul de vot în secţiile de votare organizate în aceleaşi locaţii ca şi la ultimul scrutin".

În paralel, o maşină dotată cu megafon circulă pe străzile oraşului, răspândind acelaşi mesaj.

O localnică, Andreea D., în vârstă de 38 de ani, a declarat pentru sursa citată că în momentul în care a auzit pentru prima oară discursul în boxe şi-a amintit de perioada comunistă: "Mi se pare că e cel mai comunist episod din istoria acestui oraş. Să foloseşti boxele acelea pentru a recita un mesaj de îndemn la participare la urne mi se pare imoral. Căci altul era pretextul montării lor. Dar asta e. Mi se pare că-l aud pe Ceauşescu. Nu pe Drăguşin… Şi îmi pare rău că s-a ajuns aici".

Zeci de boxe au fost montate în ultimii ani pe toată suprafaţa oraşului Alexandria, din doi în doi metri, excepţie făcând zonele perferice, din care se aude, în mod normal, muzica unui post de radio ales de Primăria Alexandria.

Costul aproximativ al unei boxe se ridică la 100 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.