Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Schimbarea conducerilor TVR, SRR și Avocatului Poporului: Parlamentul prelungește procedura cu o lună

Inquam Photos / George Calin
vot parlament plen camera deputatilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că rapoartele privind televiziunea şi radioul public nu aveau toate avizele de la comisiile parlamentare şi, în şedinţa de marţi a birourilor permanente reunite au fost stabilite noi termene pentru ca acestea să fie avizate. El a adăugat că a fost prelungit şi termenul de finalizare a raportului în comisiile juridice cu privire la revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

„Am stabilit două noi termene. Am constatat că rapoartele televiziunii şi radioului public nu fuseseră trimise pentru aviz la comisiile de buget-finanţe, conform procedurii legale. Adică în vechea legislatură, când birourile permanente reunite au primit raportul, nu l-au trimis decât spre comisia de cultură şi nu au sesizat avizele de buget-finanţe. Practic noi astăzi am îndreptat această eroare. Am sesizat şi comisiile de buget-finanţe pentru aviz, cu termen de 10 zile de emitere a avizului, şi comisiile de cultură au primit un nou termen de finalizare a raportului în data de 31 martie – TVR şi Radio”, a explicat Ludovic Orban, marţi la Parlament.

Liderul PNL a adăugat că a fost prelungit şi „termenul de finalizare a raportului în comisiile juridice privitor la procedura iniţiată de revocarea Avocatului Poporului” tot pe 31 martie.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni că în coaliția de guvernare nu există un blocat pe împărțirea funcțiilor la TVR, Radioul Public și Avocatul Poporului, instituții în cazul cărora guvernanții vor să schimbe conducerile.

„Nu exista niciun blocaj, cand vom lua o decizie la nivelul coalitiei vom anunta public”, a zis Orban. Întrebat șefia cărei instituții o preferă PNL, Orban a ocolit răspunsul.

Surse politice spun că TVR ar merge la PNL, Radioul la USR PLUS, iar Avocatul Poporului la UDMR. Problema este că PNL ar vrea și Avocatul Poporului, iar UDMR nu oferă garanții la vot pentru TVR și Radio dacă nu îi revine Avocatul Poporului.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.