Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Se lansează Euronews și în România. Rectorul UPB: 'Este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională'

Euronews

Euronews și Universitatea Politehnica din București (UPB) au semnat un parteneriat pentru a lansa Euronews Romania, un canal TVR de știri nou, independent.

„În urmă cu 30 de ani, Universitatea Politehnica din București contribuia la crearea primului post de televiziune independent din România. A fost locul în care mulți dintre profesioniștii recunoscuți din mass-media de astăzi și-au început cariera. Televiziunea de atunci a fost un simbol care a declanșat valul independenței în jurnalismul din țară.

Astăzi anunțăm lansarea postului de știri EURONEWS în limba română, ce urmează a fi construit pornind de la canalul de televiziune Sigma TV al Universității Politehnica din București. Ne așteptăm ca noul post de știri să fie operațional până la sfârșitul anului.

Este un proiect prin care credem că putem oferi societății o perspectivă completă și precisă asupra evenimentelor din România și Europa.

Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii, iar obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le așează în fața noastră.

Oferim studenților noștri oportunitatea unei educații de calitate, dar misiunea noastră nu se oprește la a transmite cunoștințe, la a forma competențe și abilități sau a realiza proiecte de cercetare. Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetățeni angajați în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informației, valorile democratice și europene. Mai mult, crearea unei comunități în jurul universității, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea și solidaritatea, este esențială pentru relevanța și excelența în învățământul superior.

Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. Ce loc mai bun să găzduiască libertatea de gândire și de exprimare decât o universitate cu două secole de tradiție?

Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională.

Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate.

Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm Bun venit în comunitatea academică a UPB!”, a spus Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București.

Citește și: Cele 10 prognoze ale Alinei Mungiu Pippidi pentru 2021: 'Va fi mare agitație politică pentru a găsi resurse suplimentare de achitat nota de plată' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.