Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Seceta severă din ultimele luni a scos la iveală ceva cu totul fabulos

captura youtube
din333

Seceta severă din ultimele luni a dezvăluit urme de dinozaur de 113 milioane de ani în albia uscată a unui râu din Texas. Aceste impresionante urme pot fi observate în Parcul Naţional Dinosaur Valley din Glen Rose, situat la aproximativ 128 de kilometri sud-vest de Dallas, o regiune cunoscută pentru descoperirile sale paleontologice, scrie spotmedia.ro.

În mod normal, urmele ar fi fost acoperite de apele râului Paluxy. Oamenii de știință au avut ocazia de a le vedea și în 2010 și iată-le din nou la lumină, în toată splendoarea lor. Cele mai multe dintre urme au fost lăsate cel mai probabil de dinozauri carnivori din specia Acrocanthosaurus, de la începutul Cretacicului, cred oamenii de știință, citați de Smithsonian Magazine.

Este vorba despre dinozauri care cântăreau 7 tone și care mergeau pe două picioare, înalți de peste 4,5 metri.

content-image

Alte urme au fost lăsate de un Sauroposeidon care cântărea 44 de tone și avea o înălțime de peste 18 metri. Mai sunt însă și alte urme care nu au fost până acum identificate.

”Aceste urme sunt spectaculoase pentru că sunt foarte adânci”, a declarat unul dintre oamenii de știință implicați în studiul acestora, paleontologul Louis Jacobs.

Misiunea oamenilor de știință de a studia urmele este una contracronometru, pentru că acestea ar putea fi acoperite de apă din nou în orice moment. Asta, chiar dacă vestul SUA se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii 1.200 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.