Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Stelian Ion, despre dosarul '10 august': 'Mi se pare prematur să vorbim despre CEDO'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, pune în discuţie o decizie definitivă a instanţei în privinţa clasării dosarului "10 august", afirmând că sutele de persoane care au făcut plângeri penale nu au primit un exemplar al ordonanţei de clasare. Ministrul Se declară împotriva unui demers la CEDO.

"Ordonanţa de clasare nu a fost comunicată decât unui număr de 16 persoane, în condiţiile în care peste 700 de persoane vătămate ua făcut plângeri penale. Dacă ne uităm pe lege, vom vedea că ordonanţa trebuie comunicată persoanelor care au formulat sesizări, care au un itneres în cazuri, suspecţilor. Aceste persoane au dreptul să formuleze plângeri, care sunt soluţionate de procurorul ierarhic superior. În cazul în care soluţionarea nu este pozitivă se poate merge mai departe, către judecătorul de cameră preliminară. Eu văd la acest moment - şi dacă văd eu cred că văd mai mulţi oameni care lucrează în domeniul dreptului - că există remedii". a declarat Stelian Ion.

Ministrul afirmă că este prematur să se vorbească despre CEDO şi de prea multe ori România a fost condamnată de Curtea Europeană.

"La acest moment, mi se pare prematur să vorbim despre CEDO. Eu îmi doresc să avem lumină în acest dosar în România, nu la CEDO. De prea multe ori am primit condamnări la CEDO. Îmi doresc să găsim rezolvare în sistemul judiciar din România. Potrivit legii, în momentul în care apar elemente noi, fapte noi, se poate redeschide dosarul. O parte din dosar va fi cercetat în continuare de către organele de anchetă", a mai precizat Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.