Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video Tensiuni într-un oraș din Germania, după ce a fost amplasată o statuie a lui Lenin, la inițiativa Partidului Marxist-Leninist

Lenin Nadejda

Dacă în Statele Unite sunt demolate statuile părinților fondatori ai națiunii, în Germania tocmai a fost amplasată una foarte controversată: cea a părintelui bolșevismului, Vladimir Ilici Lenin, potrivit stiri.tvr.ro.

Municipalitatea din Gelsenkirchen a încercat să blocheze în justiție inițiativa Partidului Marxist-Leninist din Germania. A invocat faptul că statuia, dacă ar fi amplasată în fața sediului partidului, i-ar afecta imaginea. Primăria a pierdut, deoarece clădirea este proprietate privată. Vladimir Ilici a fost amplasat, în uralele membrilor partidului, în fața sediului.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

GABI FECHNER, preşedinta Partidului Marxist-Leninist din Germania: "El a fost de partea idealurilor muncitorilor cu adevărat. Desigur, pentru a fi apărate a fost nevoie de lupte grele."

Edilul orașului este de alt părere. FRANK BARANOVSKI, primar Gelsenkirchen: "Multe oraşe, mulţi oameni îşi reconsideră memoriile, iar la Gelsenkirchen un despot, un dictator este urcat pe piedestal. Cred că este evident că oraşul nu este bucuros şi nu acceptă ideea."

Pe partea opusă a străzii se află o expoziție permanentă despre istoria și ororile comunismului. Experții spun că Lenin a fost doar un dictator.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.