Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO -'Țipați ca niște animale!': doctoriță, către cei care protestau în cazul fetei moarte la spital

Carmen Zaboloteanu

„Țipați ca niște animale”: doctoriță, către cei care protestau în cazul fetei moarte la spital

Începând de duminică seară, sute de oameni au protestat în fiecare zi la Botoșani, asta după ce o femeie a murit și nu a primit nicio îngrijire medicală timp de 7 ore.

„Alexandra! Alexandra”, „Rușine, rușine, rușine să vă fie” au strigat oamenii minute în șir, după ce au protestat în fața Prefecturii. Sute de mămici, copii de toate vârstele au pornit într-un marș din fața Maternității și s-au oprit în fața Prefecturii.

Câteva sute de persoane protestau în fața spitalului cerând demisia celor responsabili de tragica moarte. La un moment dat, în fața protestatarilor a coborât doctorul neonatolog Carmen Zaboloteanu, în încercarea de a calma spiritele. Acesteia i-a scăpat o vorbă care a aprins și mai tare mulțimea: „Țipați ca niște animale” Momentul a fost filmat de unii dintre cei care protestau, iar clipul a fost publicat online, informează botosani24.ro.

Mesajul premierului Marcel Ciolacu

„Pe de altă parte, am văzut o asumare clară la Botoșani acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieți. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Județean. Însă dincolo de asta, trebuie să existe măsuri și proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijență și nepăsare”, a punctat Ciolacu, în ședința de Guvern.

Context

Medicii legişti au constatat că tânăra în vârstă de 25 de ani care a decedat după o noapte de spitalizare la maternitatea din Botoşani a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”. Femeia, mamă a trei copii, a fost internată joi seară, însă timp de şapte ore niciun cadru medical nu a consemnat în fişa sa medicală manevre de îngrijire sau intervenţii terapeutice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.