Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tot ce s-a discutat la întâlnirea Cîțu-Ciolacu: De la certificatul verde la mărirea salariilor, pensiilor și alocațiilor

puterea.ro
ciolacu citu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că a discutat cu liderii social-democraţi, duminică, o creştere a pensiilor cu 7 la sută, însă trebuie calculat şi impactul bugetar. În ceea ce priveşte alocaţiile copiilor, vor creşte şi acestea de la 1 ianuarie 2022. Întrebat dacă vor creşte şi alocaţiile, Cîţu a răspuns că legea în vigoare va suferi modificări.

El a declarat că în cursul zilei de luni va fi realizată forma finală a programului de guvernare cu PSD, urmând ca apoi acest program să fie aprobat în cadrul partidului.

Întrebat de ce PNL şi PSD nu s-au înţeles pe partea de Finanţe, Florin Cîţu a afirmat că s-a "agreat partea finală de text".

Citește și: VIDEO ALERTĂ Marcel Ciolacu anunță numele premierului României

”O să vă spunem detaliile, după ce calculăm impactul, s-ar putea să revenim asupra acestor măsuri dar, de principiu, sunt agreate mai multe măsuri acolo.

Ca principii, am agreat forma finală de text. Sunt măsuri și pentru antreprenori și măsuri de partea cealaltă, dar ele trebuie să fie într-un text.

Concret o să le vedeți când o să le prezentăm.

Când o să fie concret, o să le prezentăm. Nu are sens să discutăm pentru că, în fiecare zi.

Principiile sunt aceleași. Noi, în continuare, vrem măsurile pentru un sistem public eficient și suplu și performant. Vrem un sistem al salarizării, care să fie legat de performanță. Toate acestea sunt acolo. Acum căutăm forma care o să fie în programul de guvernare.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu, avertisment pentru PSD: 'Sper să nu vină cu naționalizarea Pilonului II de pensii'

Am agreat că o să găsim o soluție, care să respecte recomandările MCV, să le ducem la îndeplinire, pentru a putea merge să discutăm despre aderarea la spațiul Schengen.

Forma finală o să o vedem și asta o să fie printr-un act normativ. Noi, aici, am agreat cu toții, că o să respectăm ceea ce se cere prin MCV și că o să mergem mai departe pentru aderarea la Schengen.

La nivel de principiu, cu siguranță, cresc și alocațiile.

Nu, asta vă spun că impactul trebuie calculat și apoi o să putem să vă spunem procentele.

Am agreat că o să crească și pensiile, o să crească și alocațiile și investițiile.

La unele da, la unele nu. De aceea trebuie să calculăm impactul. Deci, la unele da, la unele, da, de către legislația în vigoare și trebuie să vedem impactul, la unele nu. De exemplu, la investiții, vrem mai mult decât este acum în buget. La pensii am discutat despre o creștere mai mare decât 7%, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite. Rămâne legea în vigoare cu câteva modificări.

Citește și: VIDEO Florin Cîţu spune că Klaus Iohannis va alege viitorul premier: 'Vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante'

Bineînțeles, de 1 ianuarie. Repet, haideți mai întâi să vedem impactul și apoi putem să venim cu ele, în detaliu, să vi le arătăm, pentru că în funcție de impactul pe care îl vom calcula, după discuția de astăzi, putem să venim și să spunem dacă rămân procentele pe care le-am agreat astăzi aici sau se modifică.

Există acea variantă pe care o avem discutată cu UDMR, vedem dacă se poate implementa de la 1 Ianuarie sau nu.

Astăzi, mâine, va trebui rezolvată problema.

Vom face ședință, în primul rând pentru a aproba forma finală a programului de guvernare.

Când va fi terminat. Eu sper ca mâine vom avea forma finală a programului de guvernare. Vom avea o ședință pentru a aproba forma finală a programului de guvernare și o vom lua din aproape în aproape. După aceea urmează protocolul coaliției de funcționare.

Nu am discutat astăzi, aici, despre certificatul verde. Rămân la aceeași idee, noi vrem să încurajăm vaccinarea și trebuie să ne uităm ce se întâmplă și în restul Europei. Ni se aduc exemple din restul Europei, în restul Europei sunt măsuri mult mai dure decât avem noi în România astăzi. Acolo era o chestie de principiu, nu mi se pare normal să susținem prin bani de la buget faptul că cineva nu vrea să se vaccineze, mai ales că este vorba de medici sau de profesori, care ar trebui să fie exemple în societate. Vom discuta și vom vedea care va fi formula finală. În acest moment, certificatul verde există prin Ordonanță, se aplică, vedem dacă putem trece și proiectul de lege.

Din partea noastră, da. Am spus foarte clar că nu suntem de acord, în momentul în care aceste costuri se vor duce pe buget, mai ales că este vorba, ca principiu, persoanele care s-au vaccinat îi va susține pe cei care nu s-au vaccinat.”, a spus Cîțu după negocierile dintre PNL și PSD.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.