Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Traian Băsescu mai predă o lecție: 'Plătim slugărnicia noastră față de Moscova. Dar, e un preț care merită plătit'

basescu putin

Traian Băsescu este de părere că România a pierdut când a refuzat să plătească un preț mare pentru extragerea de gaze pentru a deveni independentă energetic, iar acum, alături de alte țări din UE, se vede șantajată de Rusia, care amenință că prețul la gaze va fi dublat. Fostul președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, a amenințat Europa, într-un mesaj publicat pe Twitter, cu prețuri de 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz, după decizia Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2.

”Poate să facă orice Rusia, poate să facă și 5.000 de euro mia de metri cubi de gaz. Marea problemă e că de ce am stat în genunchi până acum. Nu am extras gaze pentru că se spunea că sunt de două ori mai scumpe decât gazele de la Gazprom. Plătim slugărnicia noastră față de Moscova. Dar, e un preț care merită plătit.

Rusia e o țară care trăiește din vânzarea de materii prime. Ne va afecta creșterea prețurilor, dar nu vom avea lipsă de gaz. Vom avea gaz la prețul pieței, asta înseamnă liberalizarea.

Eu am cerut anularea gazoductului North Stream 2. Ar fi cea mai mare greșeală ca Europa să se bazeze pe importul de gaze din Rusia. Avem varianta americană, când am spus că sunt prea scumpe gazele lichefiate din SUA, acum vedem că sunt mult mai ieftine gazele americane decât cele de la Gazprom.

Rusia nu va invada Ucraina. Nu are mijloace să o facă, nu are interese să o facă. Ucraina are un teritoriu mai mare decât Germania. Să hrănești 40 de milioane de cetățeni, să administrezi mii de comunități, nu va face Rusia așa ceva. Se va consolida în Donețk și Lugansk pentru că Putin vrea să facă Noua Rusie și vrea să ajungă la Dunăre.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.