Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un american a dat 136 de milioane de euro pe vila construită de David Rockefeller în Antilele Franceze

Vila spectaculoasă pe care bancherul David Rockefeller a construit-o la sfârşitul anilor '50 pe insula Saint-Barthelemy, din Antilele Franceze, a fost cumpărată de un om de afaceri american, care, potrivit cotidianului financiar The Wall Street Journal, a plătit suma de 136 de milioane de dolari, informează AFP.

Proprietatea, cea mai mare de pe insula caraibiană, se întinde pe o suprafaţă de aproape 52 de hectare şi i-a aparţinut iniţial bancherului David Rockefeller, decedat în 2017 la vârsta de 101 ani. El a fost unul dintre nepoţii industriaşului John D. Rockefeller, fondatorului Standard Oil Company, o companie ce a dominat industria petrolului şi care a fost, totodată, primul mare trust de afaceri din Statele Unite, scrie agerpres.ro.

Ea a fost apoi cumpărată, la începutul anilor 1990, de Steve şi Linda Horn, doi producători de reclame TV din Statele Unite, care au dorit să o vândă după trecerea uraganului Irma în 2017, ce a provocat distrugeri importante la nivelul vilei şi al insulei, un loc preferat de multe staruri şi o destinaţie importantă a turismului de lux.

Vânzarea sa "a fost oficializată pe 7 aprilie" şi proprietatea este deţinută acum de Adam Sinn, un om de afaceri american în vârstă de 45 de ani, a dezvăluit într-un comunicat unul dintre consilierii imobiliari ai acestuia, Douglas Foregger, preşedintele companiei Wimco Real Estate din Saint-Barthelemy.

Citat în comunicat, noul proprietar s-a declarat "încântat să achiziţioneze acest fragment de istorie atât de emblematic" şi a dat asigurări spunând că, în acest moment, singurul său proiect este acela "de a restaura proprietatea şi de a-i reda gloria din anii Rockefeller".

Potrivit The Wall Street Journal, suma cu care a fost încheiată tranzacţia se ridică "la aproximativ 136 de milioane de dolari".

Vânzarea reprezintă un succes pentru colectivitatea teritorială franceză Saint-Barthelemy, care va obţine 5% din suma de vânzare, în virtutea legislaţiei teritoriale privind drepturile de înregistrare a tranzacţiilor imobiliare, reprezentând "puţin mai mult de 6 milioane de euro", a declarat preşedintele colectivităţii locale, Xavier Lédée.

Noul proprietar va trebui să respecte însă o nouă reglementare locală, care a clasat domeniul ca "zonă naturală" în decembrie 2020. "Deşi anumite amenajări sunt posibile, ele nu pot fi făcute decât pe suprafeţe minime (...) pentru a nu se construi acolo chiar orice lucru", a avertizat directorul Agenţiei teritoriale pentru mediu din Saint-Barthelemy, Sebastien Greaux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.