DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

VIDEO - Un îndrăgit taragotist a încetat din viață la doar 54 de ani: artiștii și apropiații deplâng moartea acestuia

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Ioan Berci, născut în Groși, unul dintre cei mai cunoscuți taragotiști din nord-vestul țării s-a stins din viață la vârsta de numai 54 de ani.

„Plânge Cerul după tine, Nelu, dragă Ioan Berci. Cuvintele-s de prisos… Ne-ai lăsat muți… Alaltăieri când am stat la o poveste nici nu mi-am putut imagina că azi îți voi spune…”să-ți fie țărâna ușoară”. Ne știam de-o „viață”, de când eram elevi la Liceul de Muzică… îmi trec prin minte atâtea amintiri…Ai călcat pe „urmele” lui tata, și-ai făcut-o cu atâta dăruință, demnitate și respect pentru aceasta profesie. Ai fost un Om minunat. Un model de omenie, bun simț ș-o mândrie pentru satul în care te-ai născut, Groși. Drum lin, prieten drag, salută-l pe tata, de-aici de pe pământ… Să vă fie țărâna ușoară… Fără voi suntem mai săraci… Sincere condoleanțe întregii familii și Groșului, care azi a pierdut unul dintre oamenii care i-au facut cinste”, a scris Andreea Fărcașa, „Andrușca”, fiica regretatului Dumitru Fărcaș pe contul de Facebook al Asociației Culturale Dumitru Fărcaș.

„Cu durere în suflet și un regret profund, astăzi ne despărțim de cel care a fost Ioan Berci, un om de cultură, un muzician de excepție, un taragotist extraordinar, un profesor devotat, un bun creștin, un soț și tată exemplar. Atenția noastră se îndreaptă spre familia îndoliată, adresându-le sincere condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și liniște!”, a transmis Parohia Ortodoxă Mănăstireni.

„Mult prea devreme ne-a părăsit marele maestru Ioan Berci veșnică pomenire! Un om și artist desăvârșit Condoleanțe familiei!”, a notat Vlăduța Lupău.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

„Ziua de 14 aprilie 2021 a adus doliul în Colegiul de Muzică “Sigismund Toduţă” prin moartea fulgerătoare a profesorului IOAN BERCI, muzician şi taragotist de excepţie.

Profesorul Ioan Berci a fost un membru important al colectivului profesoral al CMST, contribuind prin activitatea sa şi deosebita calitate umană la formarea unor tineri oboişti care duc mai departe renumele şcolii. De numele său se leagă înfiinţarea clasei de taragot a CMST, care a dat deja ţării câteva nume deja consacrate, omagiind astfel moştenirea lăsată de mentorul şi consăteanul său, taragotistul Dumitru Fărcaş.

În calitate de şef de catedră şi membru în consiliul de administraţie s-a implicat activ şi cu devotament în bunul mers al şcolii şi consolidarea continuă a renumelui colegiului. Pe scenă şi la catedră a fost mereu în căutarea frumosului autentic al folclorului, pe care l-a împărtăşit cu talent, măiestrie şi generozitate deopotrivă publicului drag din ţară şi străinătate, şi elevilor.

Întreaga comunitate a CMST este alături de familia îndoliată, adresând sincere condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Dragă Nelu, ne vei lipsi enorm!”, au spus colegii artistului de la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.