Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Un spital regional din Luhansk a fost lovit de o rachetă - Un deces și pagube materiale semnificative

O lovitură militară rusă a provocat pagube "semnificative" la un spital regional din orașul Severodonețk, din estul Ucrainei, se arată într-o înregistrare video publicată de administrația regională din Luhansk, transmite CNN, care precizează că a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipului.

Videoclipul începe cu scene de ferestre aruncate în aer în scara unui spital. Pe măsură ce persoana care filmează urcă scările, se văd mai multe resturi și pagube, inclusiv o ușă smulsă din balamale.

După ce iese din casa scării, se vede o încâlceală de metal, gips-carton și resturi în afara unei camere de spital. Într-o cameră, ferestrele au fost aruncate în aer; în camera alăturată lipsește un perete întreg - există o gaură mare în clădire.

În josul unui hol, se vede mai mult moloz împrăștiat în jurul paturilor de spital.

Serhiy Hayday, șeful administrației militare regionale din Luhansk, a declarat că o femeie a fost ucisă în atacul militar. CNN nu a putut verifica în mod independent decesul.

"Rușii știau că spitalul nu era liber și că existau pacienți cu diferite afecțiuni care erau tratați de medici", a declarat Hayday. "Nici măcar asta nu i-a oprit. De fapt, au vrut să îi omoare pe răniți și pe cei care încercau să îi ajute pe acești localnici să supraviețuiască, pe medicii lor."

Ucrainenii se referă frecvent la soldații ruși cu apelativul peiorativ "orci", comparându-i cu armata antagonistă din cartea fantastică "Stăpânul inelelor" a lui J.R.R. Tolkien.

Hayday a declarat că au mai rămas doar două spitale funcționale în regiunea Luhansk: acesta din Severodonetsk și un altul în orașul vecin Lysychansk.

El a adăugat că spitalul regional din Severodonetsk continuă să funcționeze, în ciuda faptului că există pagube "semnificative" și că mai multe etaje au fost avariate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.