Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Valuri uriașe fac ravagii pe Coasta Californiei. Forța năucitoare a apei a măturat totul

captura video
valuri uriase coasta california

Valurile masive şi inundaţiile de coastă fac ravagii pentru a treia zi în multe dintre comunităţile de pe coasta Californiei, unde condiţiile extreme au pus vieţi în pericol, maşinile au fost pur şi simplu măturate de ape, iar câţiva privitori entuziasmaţi au fost răniţi, relatează CNN.

Valurile neobişnuit de mari - care se ridică adesea la peste 6 metri - au determinat închiderea plajelor de-a lungul coastei californiene şi au trimis perdele distrugătoare de apă peste mai multe străzi, case şi standuri comerciale de pe plajă.

În comitatul Ventura, grav afectat, valurile au trecut peste diguri şi au împins maşinile parcate în josul străzii şi în intersecţii importante, blocând calea celor chemaţi să intervină, a declarat căpitanul pompierilor Brian McGrath.

Inundaţiile dintr-un hotel local au făcut, de asemenea, pagube în toate camerele de la parterul acestuia, a spus el, notează ziare.com.

Apele mari şi curenţii periculoşi de tip rip asediază de joi o mare parte a coastei de vest, din sudul Californiei până în Oregon, fenomenele fiind cauzate de o serie de furtuni puternice care şi-au făcut loc spre uscat dinspre Oceanul Pacific.

Deşi pericolele se vor diminua sâmbătă pentru locuitorii din nordul Californiei, zonele de coastă din centrul şi sudul Californiei vor continua să fie lovite de valuri extreme, care ar putea ajunge la aproape 7 metri în zonele afectate.

Unele valuri care se lovesc de zona Golfului Californiei ar putea atinge un vârf de 12 metri - aproximativ cât un stâlp de comunicaţii - iar altele sunt aşteptate să atingă 8 până la 10 metri.

Coasta sudică a Oregonului va fi lovită de valuri puternice, dar şi de vânt puternic, sâmbătă dimineaţa devreme. Avertizări de valuri înalte sunt în vigoare în regiune până sâmbătă dimineaţa, când sunt aşteptate valuri de până la 8 metri.

Privitorii curioşi şi surferii entuziasmaţi au fost încântaţi de valurile spectaculoase, dar oficialii locali îi îndeamnă pe oameni să nu intre în apă şi să se îndepărteze de plaje din cauza condiţiilor care pot pune viaţa în pericol.

"Plajele, cheiurile, porturile vulnerabile NU ar trebui să fie considerate sigure", a declarat Serviciul Naţional de Meteorologie din Los Angeles.

Oficialii din comitatul Ventura au închis toate plajele până în ajunul Anului Nou din cauza valurilor de până la 6 metri care urmează să se lovească de coastă până sâmbătă seara.

Comitatul, cu plajele Hermosa, Manhattan şi Palos Verdes, se confrunta sâmbătă cu cele mai mari valuri şi risca să fie afectat de inundaţii semnificative pe coastă.

"Ştim că valurile arată impresionant şi înţelegem motivaţia unora de a dori să vină aici să le vadă. Dar le cerem oamenilor să stea departe şi să nu se apropie de zonă, pentru siguranţa lor şi a noastră", au declarat autorităţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.