Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Vicepremierul Dan Barna, despre legile justiției: 'Situația e ca la radio erevan'

Facebook
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna susține că președintele României, Klaus Iohannis, nu ar fi nemulțumit de propunerea făcută de Stelian Ion pentru legile justiției, așa cum se zvonea în presă.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"Situaţia e mai... e ca la Radio Erevan. Legile Justiţiei sunt în consultare publică de şase luni. Colegii de la PNL le-au primit, liderii de grup şi de la Senat şi de la Cameră le-au primit, deja sunt două săptămâni de când Stelian Ion le-a trimis aceste legi, Stelian Ion a anunţat de la tribuna Parlamentului dezbaterile pe SIIJ, pe Secţia specială. (...) Astăzi însă, în şedinţa de coaliţie, am clarificat, ca să nu mai fie niciun fel de echivoc, să nu mai avem aceste mesaje distonante", a declarat Dan Barna, marţi seară, la Digi 24.

El a reafirmat că ministrul Justiţiei va avea la minister "discuţii şi consultări" cu "specialiştii" din partidele din coaliţie, pentru a "trece încă o dată în revistă toate nuanţele şi toate elementele unde ar putea să existe puncte de vedere diferite".

"Dacă le clarificăm la nivel de specialişti e excelent, dacă vor fi unele lucruri unde e nevoie de o decizie politică la nivel de coaliţie va veni săptămâna viitoare, în şedinţa coaliţiei, cu acele aspecte unde, să spunem, sunt puncte de vedere diferite astfel încât - şi, de fapt ăsta e obiectivul - proiectul de lege ce va fi adoptat de Guvern să fie unul care are suportul asumat al întregii coaliţii, astfel încât să avem legile justiţiei cu susţinere clară în Parlament”, a adăugat vicepremierul Dan Barna, relatează News.ro.

El a precizat că nu se pune problema că legile justiţiei să fie propuse spre adoptare "fără consultare".

În ceea ce priveşte nemulţumirile unor liberali cu privire la faptul că ministrul Justiţiei nu au discutat cu partenerii de coaliţie, Dan Barna consideră că "este o chestiune de proces", care tocmai a fost "reglată".

"Zâmbesc pentru că este o chestiune de proces, nu este o chestiune de fond. Şi este, da, dragii noştri colegi, lucrurile acelea erau la îndemână, le aveaţi, dar nu am venit să vă şi spun: vă rog frumos, uitaţi-vă în ele. Cam despre asta e vorba. Este o chestiune de proces, firească", a adăugat Dan Barna.

El a precizat că nu ştie să existe "vreo nemulţumire" legată de subiectul privind legile justiţiei la Palatul Cotroceni.

Citește și: SURSE - BUBUIE nervii în coaliția de guvernare: liberalii îl măcelăresc în ședință pe Stelian Ion .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.