Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Victor Ponta prevestește DEZASTRUL: 'Vom plăti toţi un preţ foarte scump pentru graba asta a lor'

stirileprotv.ro
ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că dacă ar fi fost astăzi prim-ministru, nu ar fi organizat alegerile locale în 27 septembrie, el opinând că se va plăti "un preţ foarte scump" din această cauză.

"Eu, dacă aş mai fi fost azi prim-ministru, nu aş fi făcut alegerile acum. Aş fi încercat să avem un tip de control de stabilitate pe problema de sănătate, pe începutul şcolilor, care mi se pare mult mai important, şi pe problema cu firmele româneşti şi după aceea aş fi făcut alegeri. Nu ştiu de ce au fost aşa disperaţi să le facă în 27 (septembrie - n.r.) orice ar fi. Cred că vom plăti toţi un preţ foarte scump pentru graba asta a lor. Când pui interesul de partid înaintea interesului public, totdeauna lucrurile ies prost şi eu am încercat de cele mai multe ori să fac invers", a declarat Victor Ponta.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

El a spus că, potrivit Codului Administrativ, se putea prelungi data alegerilor până când ar fi fost condiţii sanitare sigure, scrie agerpres.ro.

"Dacă aş fi fost prim-ministru, acum aş fi dat ordonanţă şi aş fi spus: după ce suntem siguri că avem un număr cât de cât sub control de cazuri, după ce sunt sigur că a început şcoala o săptămână, două, trei şi nu avem probleme, după ce suntem siguri că au oamenii unde să se întoarcă la muncă, după aia facem şi alegeri. (...). Nu aş fi făcut alegeri până nu mă lămuream cu pandemia şi cu începutul şcolii", a afirmat Ponta.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Liderul Pro România a susţinut că, în opinia sa, Ludovic Orban "nu dă doi bani" pe interesul public.

"Am şi întrebat pe pnl-işti în special: de ce se grăbesc cu alegerile? Că să nu mai scadă în sondaje. Şi dacă ne îmbolnăvim foarte mulţi? Se închide, iarăşi, ţara după 27 septembrie şi ei sunt fericiţi că au luat nu ştiu ce vot. Nu ştiu, de fapt, cât de multe voturi vor lua sau ce mari rezultate", a mai spus Ponta.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

În altă ordine de idei, liderul Pro România a menţionat că luni va vota "cu siguranţă" pentru demiterea guvernului Orban.

"Sper ca de marţi să ne cheme domnul Iohannis la consultări şi să ne anunţe că, în sfârşit, i-a trecut cu Orban şi cu neapărat să fie guvernul lui, să ne anunţe marţi că o să facă un guvern al României, care, de fapt, să se ocupe de ceea ce vor oamenii. Oamenii, în acest moment, au trei probleme: cu sănătatea, că de 6 luni aşa bine tratăm pandemia, încât e cel mai rău acum, (...), începutul şcolilor şi (....) al treilea lucru, cât mai ţin firmele româneşti. (...). Reproşul meu principal pentru Orban şi echipa de la guvernare: tot ce decid, decid cu, în primul rând, aşa, zănatec, nu prea are niciun fel de logică - ai închis toate restaurantele când aveam 100 de cazuri, acum avem 1.500 de cazuri şi le deschizi pe toate. Nu are logică. De ce le-ai închis atunci? Că le deschizi acum? Foarte bine, slavă Domnului, că...", a mai spus Victor Ponta.

Citește și: EXCLUSIV Dispoziție explozivă! Poliția Română subjugă Poliția Locală

Acesta a adăugat că îl aşteaptă pe Klaus Iohannis să spună, după moţiunea de cenzură, "Jo napot kivanok, PNL (Vă doresc o zi bună, PNL)".

"Pentru luni, la moţiunea de cenzură, aştept seara să iasă domnul preşedinte Iohannis şi să spună: 'Jo napot kivanok, PNL'. O să fie frumos, nu? De aia, când mă întreabă dacă trece moţiunea sau nu luni, spun: 'Nem tudom (Nu ştiu)", a mai afirmat liderul Pro România.

Citește și: EXCLUSIV Transfer de trupe în Poliția Română! Medicii veterinari devin polițiști .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.