Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viktor Orban dă semnalul pentru creștinii și patrioții europeni: A semnat declarația privind viitorul Europei redactată de Jaroslaw Kaczynski

the telegraph
Viktor Orban

Partidul aflat la guvernare în Ungaria, Fidesz, a semnat o declaraţie asupra viitorului Europei elaborată de liderul Partidului Lege şi Justiţie polonez (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit MTI.

Într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a Fidesz, Orban a declarat că Jaroslaw Kaczynski a lansat un apel către partide cu opinii similare cu ale PiS să semneze declaraţia, după luni de planificare, ca o contribuţie la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene, informează Agerpres.ro.

Citește și: Începe OFENSIVA PATRIOȚILOR EUROPENI: Marine Le Pen şi 15 aliaţi europeni, între care Viktor Orban, prezintă 'prima piatră de temelie' în Parlamentul European

Declaraţia se referă la protecţia naţiunilor, a familiilor şi a valorilor creştine tradiţionale, a spus şeful guvernului ungar.

''Fidesz a răspuns apelului întrucât, aşa cum stipulează declaraţia, vrem ca acest document comun să formeze baza activităţii noastre politice şi culturale. În acest fel dorim să participăm la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene'', a explicat Viktor Orban.

Citește și: ULTIMA ORĂ Lucrurile pot degenera la EURO 2020: UEFA le cere sponsorilor SĂ NU mai afișeze culorile LGBT la meciurile de la Baku și Sankt Petersburg

În apărarea premierului ungar a venit vineri şi omologul său sloven Janez Jansa, a cărui ţară a preluat joi preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri la Brdo, Jansa a susţinut că lui Viktor Orban trebuie să i se permită să-şi exprime ideile despre viitorul Uniunii Europene, avertizând că blocul comunitar va ''continua să se micşoreze'' dacă oamenii sunt excluşi din dezbatere.

''Cred că el (Viktor Orban, n.red.) are dreptul de a explica modul în care vede viitorul Uniunii Europene'', a spus şeful executivului sloven.

Citește și: VIDEO Premierul Sloveniei declară RĂZBOI Bruxellesului: 'Slovenia nu este o colonie, nu este un stat de mâna a doua' - SCANDAL din cauza Laurei Codruța Kovesi

''Dacă dezbaterea privind viitorul UE exclude oameni a priori, atunci cred că Uniunea Europeană va continua într-adevăr să se micşoreze'', a afirmat Jansa, făcând o referire indirectă la ieşirea Regatului Unit din UE.

El a adăugat că diferenţele dintre statele UE ţinând cont de diversele tradiţii şi culturi trebuie să fie respectate. ''Aşadar, dacă acum judecaţi o persoană pe baza unor valori europene imaginare pe care fiecare le percepe diferit şi dacă sunt folosite standarde duble, atunci cred că aceasta este cea mai rapidă cale către colaps'', a explicat premierul Sloveniei.

Citește și: Viktor Orban, virulent după criticile Olandei: 'E o abordare colonială. Pur şi simplu nu se gândesc la ce pot şi ce nu pot spune despre o altă naţiune'

De partea sa, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a folosit conferinţa de presă comună cu Janez Jansa pentru a lansa un apel la ''libertatea de exprimare, diversitate şi egalitate'', afirmând că statul de drept şi valorile europene trebuie să fie ''susţinute întotdeauna''.

La 20 iunie a avut loc la Strasbourg o primă sesiune specială pentru a analiza viitorul Uniunii Europene, cu scopul de a prezenta propuneri concrete, până la începutul anului 2022, care vor fi apoi deliberate de membrii UE şi de Parlamentul European.

Citește și: VIDEO| Canadienii dărâmă statui ale reginei Victoria şi reginei Elisabeta a II-a: 'Nicio mândrie în genocid'

Conferinţa privind viitorul Europei a fost concepută ca fiind deschisă. Pe lângă sesiunea plenară, Conferinţa privind viitorul Europei se desfăşoară sub forma unei platforme online multilingve care va permite cetăţenilor europeni să îşi împărtăşească viziunea asupra viitorului Europei. Astfel, ei au posibilitatea de a participa online şi chiar de a-şi înfiinţa propriile grupuri de discuţii.

Următoarea sesiune a Conferinţei privind viitorul Europei este programată pentru 22-23 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.