Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Vîlceanu către Budăi, pe tema fierbinte a pensiilor în PNRR: 'Nu pot să spun decât succes la optimizare'

Inquam Photos / George Calin
dan vilceanu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, pune cruce ideii de renegociere a PNRR, în sensul majorării plafonului de 9,4% din PIB care poate fi acordat pensiilor. Acesta vorbește doar despre o eventuală optimizare.

„Din câte am văzut, nu se mai pune problema. Înțeleg că și domnul ministru (ministrul muncii, Marius Budăi, n.r.) a renunțat la ideea renegocierii și s-a pus problema optimizării. Nu pot să spun decât succes la optimizare”, a declarat Vîlceanu, la finalul ședinței de guvern.

Întrebat dacă îl va ajuta pe ministrul Budăi cu această optimizare, Vîlceanu a răspuns: „Mă tem că optimizarea legii pensiilor intră strict în sarcina Ministerului Muncii.”

Despre discuția referitoare la o negociere care să permită creșterea pensiilor mici, ministrul Vîlceanu a precizat că „reforma pensiilor din PNRR asta a cuprins - o lege nouă care să permită creșterea pensiilor mici și eliminarea inechităților din sistem.”

Dan Vîlceanu a revenit ulterior asupra declarației privind ajutorul pe care l-ar putea da ministrului muncii.

„Sigur, orice ministru care îmi cere ajutorul îl va primi. Nici nu se pune problema. Suntem colegi în guvern. Dar mă tem că dacă aș intra în discuții legate de această optimizare ea nu ar putea fi decât o optimizare a implementării PNRR, pentru că până la urmă cred că asta așteptăm toți. În PNRR, din punctul meu de vedere, sunt reforme extrem de benefice, inclusiv pe pensii. Bineînțeles, dacă pot să dau o mână de ajutor, cu mare drag voi face acest lucru”, a explicat Vîlceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.