Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnam - Un fost ministru adjunct al apărării, condamnat la închisoare după transferul ilegal al unor terenuri

Operation World
vietnam

Un tribunal militar din Vietnam l-a condamnat vineri pe un fost ministru adjunct al apărării acuzat că a permis ca trei loturi de pământ din Oraşul Ho Chi Minh să fie transferate ilegal unor investitori privaţi de la Forţele navale la patru ani de închisoare, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Media de stat au relatat că amiralul Nguyen Van Hien, de 65 de ani, care a fost găsit vinovat de "lipsă de responsabilitate", a transferat loturi în suprafaţă totală de 7.300 mp, pentru o perioadă de 45-49 de ani, pe care urmează să se construiască clădiri de birouri.

Liderul Partidului Comunist Nguyen Phu Trong a prezidat asupra unei campanii împotriva corupţiei în urma căreia mai mulţi miniştri şi politicieni au fost arestaţi, inclusiv un membru al Politburo.

"Activitatea lui Hien a făcut ca Forţele navale să piardă capacitatea de a utiliza terenurile pentru o perioadă de 49 de ani, provocând pierderi de aproape 940 de milioane de dong (40 de milioane de dolari)", a precizat Ministerul securităţii publice.

Tribunalul militar i-a condamnat şi pe alţi patru militari la sentinţe între patru şi nouă ani de închisoare pentru implicarea lor în acest caz.

Nguyen Van Hien, care a fost adjunct al ministrului apărării în perioada 2009-2016, a fost exclus din partid în aprilie, potrivit Ministerului securităţii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.